Un total de 961 ‘start-ups’ d'Espanya i Portugal es presenten als Premis EmprenedorXXI

23/01/2019

Un total de 961 start-ups d'Espanya i Portugal s'han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. Aquest any, la participació ha augmentat un 36,3% respecte a l'edició anterior. Els territoris amb major número de candidaturas han estat Portugal, Catalunya, Madrid, Andalusia, País Basc i la Comunitat Valenciana. Els increments més pronunciats s'han produït a les Balears, el País Basc i Portugal, on s'ha duplicat el nombre d'empreses participants.

Les empreses guanyadores es donaran a conèixer durant el primer semestre de 2019 i rebran el guardó en el marc de les jornades d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summits’. Es tracta d'un nou programa creat per CaixaBank DayOne que se celebrarà a Espanya i Portugal i on es reunirà els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de cada territori. En aquestes sessions es conjugaran workshops, masterclass, ponències i taules rodones, on s'explicaran les noves tendències del sector i les peculiaritats de cada zona, i s'exposaran casos d'èxit. El primer ‘DayOne Innovation Summit’ es va celebrar a Barcelona i va reunir més de 300 persones a l'Auditori de CaixaBank.

El calendari de les jornades DayOne Innovation Summit está disponible en el següent enllaç.

 

Premis econòmics i accés a formació internacional

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI lliuraran 19 guardons a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, escollides d'entre el conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors, en funció de les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fin&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros.

Per sectors, un 17% del total dels participants han estat empreses del sector Commerce Tech, seguides per les del sector Tourism Tech (13,7%), Agro Tech (12,7%), Health Tech (11%), Impact Tech (10,5%), i Fin&Insur Tech (8,5%).

Tots els guanyadors (territorials i sectorials), així com alguns finalistes, també tindran accés a formació internacional, i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agència Nacional d'Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

 

Premi consolidat

La convocatòria de 2018 dels Premis EmprenedorXXI distribuirà prop de 525.000 euros en premis, el que converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,6 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Durant la seva història, un total de 6.000 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI, i més de 276 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han participat en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI