Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood guanyen els Premis EmprenedorXXI

Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood han guanyat els Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa.

Els guardonats de cada sector han aconseguit 25.000 euros. Tots els guanyadors i els dos finalistes de cada categoria també tindran accés a formació internacional i podran gaudir d’un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track , de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). A més, els guanyadors de cada sector rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci de CaixaBank que donen suport aquests premis en les seves respectives categories: Agrobank, CaixaBank Digital Business, MicroBank i Comercia Global Payments. Aquests guardons s’han lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor en diverses sessions en tota Espanya. L’última, la de Madrid, suposa el tancament a la primera edició de la iniciativa i ha coincidit amb l’anunci dels guanyadors dels Premis EmprenedorXXI.

A l’acte han assistit Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Antoni Vila, president de MicroBank, i Raúl Blanco, secretari general d’Indústria i de la PIME.
Juan Antonio Alcaraz ha destacat la tasca que desenvolupen aquests guardons: “A través dels Premis EmprenedorXXI reconeixem la tasca dels emprenedors, que ajuden a millorar el nostre ecosistema empresarial. Volem premiar iniciatives rellevants d’innovació, que ajuden a crear riquesa “.

Reconeixement a les empreses més innovadores
En aquesta edició, s’han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació ia les àrees de negoci de CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Cap & Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Aquests guardons permeten apropar les empreses tecnològiques a les diferents àrees de negoci de l’entitat.

Les empreses amb major potencial de creixement en aquests àmbits han estat:

  • Seacliq (Lisboa) ha obtingut el premi en l’àmbit de Agro Tech. Es tracta d’una nova plataforma electrònica per a la primera venda de peix basada en blockchain.
  • GlyCardial Diagnostics (Barcelona) ha aconseguit el premi en la categoria Health Tech. L’empresa és un spin-off de l’Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC que està treballant en el desenvolupament d’un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució dels pacients.
  • L’empresa amb major potencial de creixement en el sector Commerce Tech ha estat Huub (a Maia -Portugal-), una plataforma logística integrada pel sector de la moda.
  • En el sector de Fin & Insur Tech, la premiada ha estat Predictiva (Màlaga), que ha desenvolupat, amb tecnologia basada en intel·ligència artificial, un superbot especialitzat en anàlisi i interpretació del discurs espontani.
  • Per la seva banda, Tracer (Madrid) s’ha alçat amb el guardó en l’àmbit Tourism Tech. La companyia ha creat un sistema basat en blockchain per evitar el problema de la revenda abusiva de les entrades en grans esdeveniments musicals i esportius. Així mateix, Tracer ha obtingut el Premi EmprenedorXXI a la millor empresa de Madrid en la categoria regional dels premis.
  • Feltwood (Saragossa) ha aconseguit el guardó al sector Impact Tech. Ha desenvolupat un procés innovador per transformar residus vegetals agrícoles en material industrial ecològic de múltiples aplicacions i amb característiques similars a materials com el plàstic o la fusta.

D’altra banda, BraiBook, que ha creat un convertidor de documents al braille de manera instantània, ha guanyat l’accèssit a la innovació, ha aconseguit l’accèssit a la innovació que ha atorgat l’Ambaixada d’Israel a Espanya. Aquest reconeixement està dotat amb un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel.

Un total de 961 empreses d’Espanya i Portugal han participat aquest any en els Premis EmprenedorXXI, considerada com una de les convocatòries de referència per a projectes d’innovació a Espanya i Portugal.