L’empresa Zapiens guanya els Premis EmprenedorXXI a Astúries

L’empresa Zapiens ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Astúries. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement.

A Astúries també participa com a soci local la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Turisme del Govern del Principat d’Astúries i col·laboren altres entitats com IDEPA, CEEI, VALNALON, AJE Astúries, Parc Tecnològic d’Astúries, Parc Científic Tecnològic de Gijón i Avilés Illa de la Innovació.

Com a guanyadora, Zapiens ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Zapiens desenvolupa un sistema intel·ligent de gestió del coneixement, creant intel·ligència col·lectiva en les organitzacions a través d’eines com la microformació, gamificació o intel·ligència artificial.

Marc Benhamou, director territorial de CaixaBank a Astúries i Castella i Lleó, i Ana Concejo, directora general d’Innovació i Emprenedoria del Principat d’Astúries, han presidit l’entrega del premi i han reconegut l’actitud dels emprenedors. Benhamou ha destacat que “hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats”. Benhamou ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l’economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

A Astúries, les empreses finalistes són:

  • Nanovex, empresa de l’àmbit de la nanobiotecnologia, dissenya i desenvolupa bio-nanomaterials per a diverses aplicacions com fàrmacs, detecció de malalties, aliments funcionals i cosmètics, entre altres.
  • Walden Medical, desenvolupa tecnologies mèdiques relacionades amb l’estimulació nerviosa no invasiva, aprofitant el potencial de les tecnologies mòbils.
  • Neosentec, desenvolupa solucions de realitat augmentada i altres tecnologies complementàries per generar experiències sensorials innovadores.
  • Triditive, desenvolupa sistemes automatitzats de fabricació additiva per a la producció de lots de peces finals.

En aquesta edició, a Astúries han participat 13 empreses.