L’empresa Zapelin guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Canàries

L’empresa Zapelin ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Canàries. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Canàries, també participa com a entitat organitzadora l’Agència Canària de Investigació, Innovació i Societat de la Informació (ACIISI) del Govern de Canàries.

Per part del Govern de les Canàries, van assistir a l’acte el seu president, Fernando Clavijo, així com el conseller d’Economia, Indústria, Comerç i Coneixement, Pedro Ortega.

El president del Govern de les Canàries, Fernando Clavijo, va manifestar, durant l’entrega dels guardons, que “el Govern de les Canàries participa en l’organització d’aquests Premis a través de l’Agència Canària d’Investigació, Innovació i Societat de la Informació des de l’inici de la convocatòria dels Premis EmprenedorXXI, fa ja 10 anys. Actualment, les Canàries manté un nivell de participació important en la convocatòria, el que dóna una idea del potencial de creixement en innovació dels nostres joves empreses”.

El representante de “la Caixa” a l’entrega del premi, Antonio Fragoso, ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Fragoso ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Zapelin desenvolupa tecnologies d’innovació amb productes professionals d’IPTV i Wireless Televisió (ZiFi) indicat principalment pel sector Hoteler, Complexos Turístics així com Complexos Residencials, Hotels, Creuers i Línies Aèries. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

El primer finalista ha estat Bodegas Platé, que elabora el primer i únic vi de plàtan de Canàries, diverses cremes de vinagre a la polpa de diferents fruites, plàtan, móra i pebrots vermells. El segon finalista ha estat Viajaris, plataforma B2B per a OTA’s i agències de viatges, sistema de reserves i gestió de productes turístics; el tercer, Civitfun, un Saas que permet als hotels gestionar íntegrament la relació amb els seus hostes a través d’una web personalitzada, aplicació mòbil nativa a Android i iOS i Smart tv per a totes les habitacions gestionates des d’una única plataforma, i el quart finalista ha estat Graffos, aplicació mòbil que permet augmentar el rendiment esportiu dels esportistes de competició, entrenant la seva ment, reduint els terminis de millora i aprenentatge de noves tècniques.

finalistas

Un total de 22 empreses de Canàries s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.