L’empresa Waynabox guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana

L’empresa Waynabox ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Comunitat Valenciana, també participa com a entitats organitzadores la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius; Comerç i Treball a través del IVACE, CEEI València i Marina d’Empreses.

L’entrega del premi ha estat presidida per Blanca Marín, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç de la Generalitat Valenciana; Bernardino Gosp, director d’empreses de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, i Carmen Cuesta, directora de Comunicació i RSC d’Enisa. Bernardino Gosp ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. El director d’empreses de CaixaBank a la Comunitat Valenciana ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Waynabox és una empresa que organitza viatges a destins sorpresa a un preu fix de 150 euros. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Han quedat finalistes les següents empreses:

– BioNostrum, empresa de base tecnològica centrada en la Investigació i Desenvolupament tecnològic en control biològic de plagues i la producció d’agents de control biològic.

– Idasfest, empresa de serveis de identificació i control d’aforament en temps real per festivals, concerts i esdeveniments esportius.

– Laurentia, que converteix materials tradicionals en productes de valor afegit a partir de la integració de nanomaterials.

– Lowpost, servei de redacció de continguts personalitzats per cada client a un preu molt competitiu.

grupo Valencia

Un total de 36 empreses de la Comunitat Valenciana s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.