L’empresa Regemat 3D guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Andalusia

L’empresa Regemat 3D ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Andalusia. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Andalusia, també participa com a entitat organitzadora Andalucía Emprende.

L’entrega del premi ha estat presidida per la directora gerent de Andalucía Emprende, Montserrat Reyes, i el director territorial de CaixaBank a Andalusia i Múrcia, Juan Ignacio Zafra. Aquest últim ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Juan Ignacio Zafra ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

La clausura de l’acte ha anat a càrrec de la directora gerent de Andalucía Emprende, Montserrat Reyes, que ha destacat “el potencial i el talent innovador d’Andalusia, terra de persones emprenedores, creatives, amb formació i disposades a generar alternativa, com ho han demostrat les 61 candidatures que han concorregut a aquest premi”.

Regemat 3D es dedica a la comercialització de sistemes de bioimpressió 3D de teixits, que integren la tecnologia de fabricació additiva per capes, la tecnologia de bioreactors i les teràpies regeneratives amb cèl·lules mare. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Els projectes finalistes han estat: ec2ce, startup tecnològica fundada a Sevilla dedicada a la generació de models predictius numèrics obtinguts a partir de tècniques d’intel·ligència artificial, amb aplicació al sector agrícola; Garbionda, empresa d’I+D+i que pretén aconseguir unes carreteres més netes, segures i sostenibles a Europa; Métrica6 Ingeniería y Desarrollos, empresa tecnològica que busca crear un servei d’I+D+i proper a les necessitats dels consumidors mitjançant el desenvolupament de productes a mida, i Ovobank, primer banc d’òvuls de donants d’Europa.

ganadores_PEXXI_Andalucia

Un total de 61 empreses d’Andalusia s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per impulsar els millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.