L’empresa Pixelabs guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a La Rioja

L’empresa Pixelabs ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a La Rioja. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A La Rioja, també participa com a entitat organitzadora la Agencia de Desarrollo Económico de La Rioja (ADER).

L’entrega del premi ha estat presidida per Ricardo Ger, director d’Institucions de CaixaBank a La Rioja i Aragó, que ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. El director d’Institucions de CaixaBank a La Rioja i Aragó  ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Pixelabs té com a missió obtenir, tractar i presentar tot tipus de dades sobre un esdeveniment o retransmissió audiovisual, mitjançant el desenvolupament de diferents solucions software en funció del tipus d’informació objectiu. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

El primer finalista ha estat Bosonit, empresa dedicada al desenvolupament de software analític. El segon, Albare Forensics, una empresa de base tecnològica que se centra en l’àmbit de la seguretat. El tercer, Zocomedic, plataforma marketplace especialitzada del sector de la compravenda d’equipament mèdic nou i de segona mà entre professionals del sector. El quart finalista ha estat Energía Natural del Norte (Ebinor), que duu a terme un aprofitament integral i sostenible de les explotacions forestals de la regió. I el cinquè finalista ha estat Dietingscale, una aplicació que permet als usuaris tenir un control de la seva dieta controlant en cada moment el que menja, gràcies a una mini bàscula.

Finalistas La Rioja

Un total de 17 empreses de La Rioja s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.