L’empresa Mobile Lean guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó

L’empresa Mobile Lean ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A més d’aquestes entitats, la Junta de Castella i Lleó participa com a entitat organitzadora a la comunitat a través de l’Agència d’Innovació, Finançament i Internacionalització Empresarial (ADE), organisme depenent de la conselleria d’ Economia i Hisenda.

L’entrega del premi ha estat presidida per Carlos Martin Tobalina, viceconseller en funcions d’Economia i Competitivitat de la Junta de Castella i Lleó; Marta Gutiérrez, responsable d’operacions d’Enisa, i José Manuel Bilbao, director territorial de CaixaBank a Castella i Lleó i Astúries, que ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. José Manuel Bilbao ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Mobile Lean desenvolupa un conjunt d’aplicacions mòbils que s’incorporen als processos definits en els sistemes de producció de les empreses del sector automoció. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Com a finalistes han estat seleccionats Bioammo, empresa d’I+D+i dedicada al desenvolupament, fabricació i distribució de productes biodegradables; Pasión del Duro (Cerveza Mica), que estan realitzant una plataforma online de personalització a través de productes personalitzables com cervesa, món cervesa i productes d’origen agrícola; Rivekids Technology, una enginyeria d’I+D+i dedicada a la seguretat vial infantil, i Roams, que ofereix un servei d’intermediació comercial entre usuaris i operadores de telefonia.

Un total de 28 empreses de Castella i Lleó s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.