L’empresa Método Sancal guanya els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria

L’empresa Método Sancal ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Cantàbria, també participa com a entitat organitzadora la Societat per al Desenvolupament Regional de Cantàbria, SODERCAN.

L’empresa guanyadora, Método Sancal, desenvolupa una nova teràpia activa d’estimulació, neurorehabilitació i prevenció de l’envelliment neuronal a través de la pràctica del piano.

Com a guanyadora, ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Miguel Ángel Revilla, president de Cantàbria; Eva Díaz Tezanos, vicepresidenta;  Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank a Cantàbria i País Basc, i Ángel Palazuelos, director d’operacions d’Enisa, han presidit l’entrega de premis al Saló d’Actes del Institut de Biomedicina i Biotecnologia de Cantàbria, al Parc Científic i Tecnològic de Cantàbria.

L’acte ha començat amb una ponència de Lluís Soldevila, enginyer i conferenciant, que també ha exercit de presentador de l’esdeveniment. La ponència, titulada ” Éxito se escribe con A “, ha estat escoltada per milers de persones en diversos països d’Europa, Amèrica i Àsia.

El director territorial de CaixaBank ha reconegut l’actitud dels emprenedors. Badiola ha destacat que “hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats” i ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l’economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha felicitat a l’empresa guanyadora, i ha fet també una referència especial als cinc finalistes, pels excel·lents plans de negoci que estan desenvolupant, i ha recordat els importants esforços que el Govern de Cantàbria està realitzant per consolidar nous projectes empresarials generadores d’ocupació. El president ha agraït al grup “la Caixa” el seu suport a nombrosos projectes socials, i també financers en aquesta comunitat.

La vicepresidenta i presidenta del consell d’administració de Sodercan, Eva Díaz Tezanos, ha recordat el suport que aquesta societat presta al teixit industrial de Cantàbria, i que el seu pressupost per aquest any ascendeix a 17,2 milions d’euros, dels quals 1,3 milions es destinaran al foment d’actuacions de suport a emprenedors que iniciïn nous projectes empresarials en la comunitat. També ha fet un balanç: des de l’any  2015 Sodercan ha atès més de 400 plans d’empresa, els quals han propiciat la creació de més de 200 noves empreses a Cantàbria amb una ocupació directa de 600 persones.

En aquesta edició, a Cantàbria han participat 16 empreses. Les cinc finalistes han estat:

  • Abarcones UCO que ofereix un nou sistema de subjecció i aïllament per a canonades industrials.
  • Awge Technologies, que ofereix Serveis Integrals d’Enginyeria, Gestió de Projectes “clau en mà” i qualitat.
  • Binarybox Studios, dedicada a l’estudi de desenvolupament de videojocs, aplicacions i visualització arquitectònica i industrial. Disseny 3D, programació, formació i disseny gràfic.
  • Cifra Educación, empresa especialitzada en desenvolupament de programari i sistemes de gestió orientats al sector educatiu.
  • Investalga Ahti, empresa de biotecnològica en l’àmbit de l’explotació sostenible de les algues, així com de les seves múltiples aplicacions (farmacològiques, nutracèutiques, gastronòmiques, ecològiques, biomaterials…).