L’empresa Luz Wavelabs guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid

L’empresa Luz Wavelabs ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Madrid, els Premis EmprenedorXXI compten també amb el suport de la Cámara de Madrid i la Fundación para el Conocimiento madri+d.

L’entrega del premi ha estat presidida per Engracia Hidalgo, consellera d’Economia, Ocupació i Hisenda de la Comunitat de Madrid; Juan Gandarias, director territorial de CaixaBank a Madrid; i Bruno Fernández, conseller delegat d’ENISA. Gandarias ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Gandarias  ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Luz Wavelabs és una spin-off de la Universitat Carles III de Madrid destinada al desenvolupament i fabricació de sistemes fotònics i de terahercis. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Les empreses finalistes han estat: Geoblink, empresa que té com a missió convertir-se en el referent mundial per l’anàlisi de les xarxes de botigues físiques d’empreses de Retail, perquè aquestes prenguin d’una manera més òptima les seves decisions estratègiques més importants en relació a la seva xarxa de punts de venda;  Obuu, que mitjançant l’aplicació de mètodes estadístics basats en la investigació operativa, decideix quins elements són necessaris emmagatzemar en stock, en funció de la ràtio de demanda calculat pel seu programari; Pisamonas, marca de calçat infantil que opera en el món digital i comercialitza els seus productes a través del canal online; l’empresa Renewable Energy and Processes (REP – Energy Solutions), una companyia que neix com spin-off d’un grup d’investigació de la facultat de ciències químiques de la Universitat Complutense de Madrid, i Wazypark, que té com a visió convertir-se en una referència mundial en la gestió de l’última milla de trajectes professionals i particulars, unint tecnologia i col·laboració social.

foto grupo

Un total de 83 empreses de Madrid s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.