L’empresa Lupeon guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Galícia

L’empresa Lupeon ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Galícia. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Galícia, participa també com a entitat organitzadora l’Igape.

L’entrega del premi ha estat presidida per Marc Benhamou, director territorial de CaixaBank a Galícia, que ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Benhamou ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Lupeon és una enginyeria especialitzada en Fabricació Additiva Industrial, que desenvolupa i produeix mitjançant impressió 3D solucions a mida de les exigències del client. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El primer finalista ha estat Sila Games, empresa dedicada al sector dels videojocs a nivell mundial; el segon, Fiablone, que elabora i ven el primer xoriço vegetal, curat i fumat com el xoriço tradicional gallec; el tercer ha estat Converfit, un projecte de Citious Team, que com a proveïdors d’eines que permeten a les empreses connectar amb els seus clients, ofereix serveis innovadors, eficaços i senzills, i el quart, Resetea Gestión Responsable, que produeix i comercialitza productes innovadors, sostenibles i socialment responsables a través de la reutilització de residus.

foto finalistas

Un total de 26 empreses de Galícia s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.