L’empresa Industrial Augmented Reality (IAR) guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Navarra

L’empresa Industrial Augmented Reality (IAR) ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Navarra. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Navarra, compta amb l’impuls del Govern de Navarra a través de CEIN com a entitat organitzadora.

Manu Ayerdi, vicepresident primer i conseller de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra; Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; Pedro Granado, director adjunt d’operacions d’Enisa; i Pilar Irigoien, directora gerent de Sodena i consellera delegada de CEIN, han presidit l’entrega de premis en un acte que ha reunit avui a més d’un centenar persones a la seu de CEIN.

Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”.

Díez Fontana ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Industrial Augmented Reality (IAR) és una empresa impulsada pels emprenedors Jon Navarlaz, Carmen López, Ana Monreal i Miguel Ángel Llorente, que aposta per les tecnologies més avançades. En concret, desenvolupa i implementa solucions industrials on incorpora tecnologies punteres com la ‘realitat augmentada’. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Les empreses finalistes han estat:

Bioeder Technology, liderada per Fermín Cilveti. És una empresa agroalimentària de base tecnològica que extreu, purifica i concentra proteïnes làcties bioactives a partir de llet i altres substrats i amb elles elabora ingredients d’ús alimentari.

HealthMedi Apps, que desenvolupa i promou InsightMedi, està liderada pels emprenedors Juan González Ponce, Gabriel Pizá, Gonzalo Mora i Luis Rodrigues. És una xarxa global per l’intercanvi d’imatges mèdiques entre professionals del sector sanitari mundial.

Polygon Education, gestionat per Ignacio Latasa i Ricardo Oficialdegui, és un projecte empresarial creat per professionals del món de l’educació.

Ikan Biotech, amb marca comercial The Zebrafish Lab, compta amb Roberto Díez Martínez i Rubén Díez Punzano com a promotors. És una empresa d’innovació en l’àmbit de la biotecnologia.

Un total de 19 empreses de Navarra s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.