L’empresa i+Med S.Coop. guanya els Premis EmprenedorXXI a Euskadi

L’empresa i+Med S. Coop. ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Euskadi. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Euskadi, també participa com a entitat organitzadora SPRI, aquest any a la seva seu de BIC Bizkaia Ezkerraldea.

Com a guanyadora, i+Med S. Coop.  ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). i+Med S. Coop. és una empresa innovadora de base tecnològica, en l’àmbit de la Biomedicina, que investiga, desenvolupa i comercialitza nanohidrogels d’alt valor afegit per a l’alliberament controlat de fàrmacs, vitamines, factors de creixement i altres compostos actius d’interès per l’Oncologia, Oftalmologia, Traumatologia i Cardiologia, entre d’altres.

Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc, Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank al País Basc i Cantàbria, i Oscar Via, secretari general d’Enisa, han presidit el lliurament de premis a les instal·lacions de BIC Bizkaia Ezkerraldea a Barakaldo.

L’acte ha començat a les 12,00 hores amb la conferència de Javier Luxor “Liderar (t) per a créixer”. Luxor és expert en Influència, Persuasió, Mentalisme, Intuïció i Gestió del Pensament; és conferenciant i formador, i destaca com un dels millors mentalistes corporatius de tot el món, amb diversos premis internacionals.

En aquesta edició, a Euskadi han participat 27 empreses, arribant a la final set. Les sis finalistes que no han aconseguit el primer premi són:

  • Asparia Glycomics (Donostia), és una empresa biotecnològica dedicada al desenvolupament i comercialització de productes per a la quantificació de la glicosilació en proteïnes terapèutiques i biosimilars, factor que determina certes característiques del fàrmac com la seva seguretat o la seva eficient activitat biològica.
  • Bugaloop (Bilbao), primera plataforma online on són presents tots els elements necessaris per preparar els permisos de conduir de cotxe i moto online. És un cercador i comparador de classes pràctiques de conduir a nivell nacional, a més de plataforma intel·ligent per preparar el teòric online.
  • Differengin, SLU (Barakaldo, Biscaia), és una enginyeria especialitzada en internet de les coses, amb la missió de connectar, dotar d’intel·ligència i de noves prestacions als productes dels seus clients.
  • Globetesting Nord, S.L. (Parc Tecnològic d’Àlaba), companyia de serveis especialitzada en les proves de programari i la monitoratge de sistemes. La seva activitat se centra en assegurar que les aplicacions funcionin lliures d’errors, a una velocitat d’acord a les necessitats, assegurant que les dades romanen segurs, i sempre disponible.
  • HWS Concrete Towers, S.L. (Donostia), que busca introduir en el sector “wind energy” el formigó prefabricat, inicialment torres i, com a extensió, innovadors procediments de muntatge, evitant les costoses i escasses grues tradicionals.
  • Oreka Training, S.L. (Oiartzun, Guipúscoa), dedicada al disseny i comercialització d’un nou sistema patentat per a la pràctica del ciclisme indoor, amb sensació de pedaleig real, compatible amb sistemes de simulació virtual.