L’empresa Ibersens Innova guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Castella-La Manxa

L’empresa Ibersens Innova ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Castella-La Manxa. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Castella-La Manxa, també participa com a entitat organitzadora la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa.

L’entrega del premi ha estat presidida per la consellera d’Economia i Ocupació de la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa, Patricia Franco; la directora territorial de CaixaBank a Castella-La Mancha i Extremadura, Mª Jesús Catalá, i el regidor d’Urbanisme, Vivenda i Promoció Econòmica, Teodoro Garcia Perez. Catalá ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Mª Jesús Catalá  ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Ibersens Innova desenvolupa biosensors multiparamètrics en el sector mediambiental, agroalimentari i clínic. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Els projectes finalistes han estat: Click and Training, plataforma que posa a disposició de l’usuari tots els serveis relacionats amb l’esport i entrenament, és a dir, gimnasos, pistes esportives, clíniques de fisioteràpia, clíniques de nutrició, piscines, etc. amb la particularitat de que tots els serveis es troben descomptats entre un 5% i 60%, i els ofereix en un format que no solen ofereixen els centres, accessos d’un només dia; Gökotta Studio, empresa de base tecnològica especialitzada en el desenvolupament d’experiències web interactives i visualment innovadores que cerca renovar el concepte de pàgina web; Madrija Consultoria, que es dedica al desenvolupament i implantació de productes i serveis sanitaris tecnològicament avançats, i RIAS Analytics, que ofereix un servei al comerciant minorista per augmentar el seu coneixement del comportament del seu client en el punt de venda i de diferents aspectes del funcionament del seu establiment per poder així detectar oportunitats de millora que es tradueixin en un augment de rendibilitat, eficiència comercial i atenció al client.

Premios Castilla-La Mancha_finalistas

Un total de 12 empreses de Castella-La Manxa s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.