L’empresa Cuicui Studios guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Astúries

L’empresa Cuicui Studios ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Astúries. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Astúries, també participa com a soci local la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Turisme del Govern del Principat d’Astúries i col·laboren altres entitats com són  IDEPA, CEEI, VALNALON, AJE Astúries, Parc Tecnològic d’Astúries i Parc Científic Tecnològic de Gijón.

L’entrega del premi ha estat presidida per Francisco Blanco, conseller d’Ocupació, Indústria i Turisme; José Manuel Bilbao, director territorial de CaixaBank a Castella i Lleó i Astúries, i Jesus Millán, director de la Divisió d’Assessoria Empresarial d’Enisa, José Manuel Bilbao ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. José Manuel Bilbao ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Cuicui Studios es dedica a la creació de software i videojocs educatius que permeten detectar i analitzar les intel·ligències dels usuaris a través del Big Data. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Els finalistes seleccionats han estat: Hidritec Water Systems, enginyeria per execució de projectes de tractament d’aigua i bionergia mitjançant plantes compactes i portàtils per mercats emergents; Nanovex Biotechnologies, una spin-off innovadora de la nano-biotecnologia que ofereix serveis i productes que tenen com objectiu principal millorar la qualitat de vida de les persones; Quiquilo, que ha creat un ecommerce multi dispositiu de compra i venda de roba infantil de segona mà, i Touchvie, que ha desenvolupat tecnologia pionera i premiada a nivell internacional per convertir vídeos de llarga durada en contingut 100% interactiu.

foto finalistas

Un total de 16 empreses d’Astúries s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.