L’empresa Cedesa Digital guanya els Premis EmprenedorXXI a Extremadura

L’empresa Cedesa Digital ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Extremadura. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Extremadura també participa com a entitat organitzadora ja Junta d’Extremadura.

L’acte ha estat presidit pel conseller d’Economia i Infraestructures, José Luis Navarro; la directora de territorial de CaixaBank a Extremadura i Castella-la Manxa, Mª Jesús Catalá; l’alcalde de Badajoz, Francisco Javier Fragoso; el secretari general de CREEX, Javier Peinado, i el responsable d’Anàlisi de la Direcció d’Operacions d’ENISA, Javier Sánchez.

Com a guanyador, Juan Jesús Merino, director de Cedesa Digital, ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Cedesa Digital es dedica al desenvolupament de software d’altes prestacions orientat principalment al sector agroalimentari.

Mª Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Extremadura i Castilla –La Mancha, ha presidit l’entrega del premi i ha reconegut l’actitud dels emprenedors. xx ha destacat que “hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats”. Catalá ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l’economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

Com a finalistes han estat seleccionades Abona Global i Cheefy. En representació d’Abona Global han recollit el premi Diego Juarez, Maria Isabel Pizarro, Laura Martínez, Catalina Pizarro i Nerea Acedo, responsables de l’empresa, que es dedica al disseny d’una solució específica per a cada sòl i cultiu. Per això elaboren esmenes amb matèries orgàniques i minerals. L’altre finalista ha estat Cheefy i han recollit el premi Antonio Sahagún i Luis Angel Reinoso, responsables i socis fundadors. Cheefy és la primera plataforma de col·laboració entre usuaris que permet la compra-venda de productes d’alimentació i relacionats entre particulars. En aquesta edició, a Extremadura han participat 17 empreses.