L’empresa Biothermia guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Extremadura

L’empresa Biothermia ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Extremadura. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Extremadura, també participa com a entitat organitzadora la Junta d’Extremadura.

L’entrega del premi ha estat presidida pel director comercial d’AgroBank a Extremadura y Castella La Manxa, Joaquín Chaparro, que ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Chaparro  ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Biothermia és una companyia fundada l’any 2014 assentant-se en els fonaments de dues empreses que uneixen tecnologia, disseny i qualitat per dur a terme el desenvolupament i la implementació de sistemes d’automatització lligats a la regulació del clima. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Els finalistes han estat: PlayMyHit, un servei web que combina Twitter i un reproductor en línia que permet a l’usuari demanar una cançó simplement enviant un tweet (Jaeprel); Smart2iot, empresa de desenvolupament industrial que centra els seus esforços en la producció pròpia de solucions green low cost en quant a sensors maquinari conjugats amb entorns Big Data Cloud/Programari, en sectors d’activitat com l’agricultura, la indústria i les tecnologies per a la qualitat humana, i Velvet Beauty, dedicada a la transformació i comercialització de la cirera de la vall del jerte en una pols liofilitzada amb propietats úniques en el mercat, així com el desenvolupament d’una línia cosmètica associada a les propietats d’aquestes cireres.

ACTO DE ENTREGA X EDICION PREMIOS EMPRENDEDOR XXI EXTREMADURA

Un total de 13 empreses d’Extremadura s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.