L’empresa BioTech Foods guanya els Premis EmprenedorXXI al País Basc

L’empresa donostiarra Bio Tech ha guanyat els Premis EmprenedorXXI al País Basc, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme , a través d’Enisa. Al País Basc, també participa com a entitat organitzadora el Grup SPRI.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor vasco. El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Estíbaliz Hernáez, Viceconsejera de Tecnologia, Innovació i Competitivitat de Govern Basc; Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank a País Basc i Cantàbria; i José Bayón, Conseller Delegat d’ENISA, han presidit el lliurament del premi i ha reconegut l’actitud dels emprenedors. BioTech Foods és una de les poques empreses a nivell mundial que està duent a terme la revolució alimentària associada a la producció de Carn Ètica (carn conreada en la terminologia general i clean meat als Estats Units). La principal innovació de l’empresa és la seva proposta de model alternatiu per a la producció de carn per al consum humà, ajudant així a la ramaderia intensiva a poder satisfer l’alta demanda de proteïna animal a nivell mundial que va en augment, 202.000 milions de tones a l’any. La seva estratègia es basa en l’aplicació d’una tecnologia amb fins biomèdics, com és la regeneració de teixits, per adaptar-la al món de la producció de solucions alimentàries. La base del projecte d’I + D part del model tecnològic de construcció de teixits a partir de cèl·lules animals, que desenvolupa per a la seva evolució entorns biològics controlats, i sense intervenció o modificació genètica alguna.

Una edició, cal assenyalar, en la qual s’han presentat 55 empreses basques i de les quals cinc han estat finalistes. Entre aquestes es troben, Alerion Technologies, una empresa guipuscoana especialitzada en la navegació autònom de precisió, visió artificial, i programari encastat d’alt rendiment; Cyber ​​Surgery, que ha desenvolupat un assistent robòtic per a les operacions de columna, millorant la precisió en aquesta intervenció; Lookiero, un sistema de personal shooper online per a dones; Wegow, el marketpace social de la música en viu en el qual es connecten tant artistes, promotors com a usuaris; i BioTech Foods, empresa guanyadora dels Premis Emprededor XXI País Basc.

DayOne Innovation Summit a País Basc

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al Aquairum de Donostia, l’entitat ha reunit més de 170 persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts com Lluís Soldevila, professor d’innovació d’ESADE, Carlos Trench, director de CaixaBank DayOne, o Guillermo Dorronsoro, professor d’innovació de la Universitat de Deusto entre altres, han explicat les noves tendències del sector i les peculiaridades. També hi ha hagut temps per a les taules com la del finançament de la innovació, en què han pres part, Fernando Rodríguez, Director DayOne País i Cantàbria ; Eneko Knorr, de Business Angel; Germán Cutillas, Fitalent – Everis Corporate VC i Yolanda Beldarraoin, directora general Gestió de Capital Risc del País Basc.