La simplificació dels controls de verificació d'edat arriba de la mà de Brave

11/10/2021

Brave, projecte guanyador de Premis EmprendedorXXI de la fase de Reptes, permet el fàcil i ràpid accés a continguts limitats per a majors d'edat gràcies a una tecnologia revolucionària, a més del pagament en línia segur amb Brave Token, la seua pròpia cryptomoneda. Hui parlem amb Javier Gutiérrez, CEO i Co-Fundador i Saioa Arrizabalaga, CMO i Co-Fundadora.  

Premis EmprendedorXXI: Com definiríeu el vostre projecte? Expliqueu-nos breument.

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Brave simplifica els controls d'edat. En un món en el qual existeixen cada vegada més productes i continguts amb restriccions d'edat, Brave revoluciona els controls d'accés i pagaments amb una solució que protegeix la privacitat de l'usuari. Amb tan sols un selfie, de manera anònima, facilitem un accés instantani a productes i continguts amb limitació d'edat. I amb l'única cryptomoneda del món amb tag d'edat, Brave Token, fem possible el pagament 100% segur d'aquells productes que només els adults haurien de veure o comprar.  

Premis EmprendedorXXI: Com va nàixer la idea del vostre projecte?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Brave naix en el 2019, impactats per notícies alarmants que alertaven que el primer accés a continguts per a adults en internet com la pornografia es produïa a edats cada vegada més primerenques, als 8 anys d'edat. Els fundadors havíem desenvolupat la nostra experiència professional en indústries altament regulades i coneixíem bé la inefectivitat dels controls d'edat existents. Se'ns va ocórrer que gràcies a l'anàlisi facial podríem simplificar l'experiència d'usuari i eliminar la necessitat de sol·licitar DNIs i Passaports per a determinar l'edat, un procés costós, lent i intrusiu. Però, per què controlar l'accés i realitzar pagaments en 2 passos diferents? Per què no unificar-ho en una experiència d'usuari d'un només clic? De manera natural, el nostre producte va evolucionar cap als pagaments, gràcies a la tecnologia blockchain, amb Brave Token, que en tan sols 3 mesos s'ha convertit en un referent, la crypto #7 del rànquing mundial de Stellar.  

Premis EmprendedorXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte que penseu que us ha fet guanyar aquest premi?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Guanyar la fase reptes ha sigut una sorpresa molt bonica. El nivell dels projectes ha sigut espectacular i tots mereixien guanyar. Potser el jurat ha valorat en la nostra proposta, més enllà del seu caràcter eminentment social, el potencial transformador de la indústria d'autenticació: Brave crea una nova categoria, la verificació anònima i pagaments amb tag d'edat que, en un món en el qual la privacitat és cada vegada més important, serà sens dubte el futur.  

Premis EmprendedorXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Brave naix amb vocació i ambició global. Creiem que cada vegada són més les startups de l'ecosistema del País Basc que naixen amb aquesta perspectiva. Més que referents ens considerem representants d'una nova generació d'empreses que tenen en el seu ADN satisfer un mercat i demanda global.  

Premis EmprendedorXXI: Si poguereu donar consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: En aquest món, és clau gestionar l'èxit i el fracàs, relativitzant les coses perquè ni eres el millor quan ganes ni el pitjor quan perds o reps un colp. Cal saber alçar-se i seguir; envoltar-se d'un equip sòlid amb una visió i objectius comuns; acceptar la crítica amb humilitat i el feedback com un regal que ens dóna a vegades la clau de com pivotar o evolucionar el nostre producte o model de negoci; abandonar els prejudicis enfront del Capital de risc i veure'ls com un partner amb recursos per a accelerar el teu creixement… En fi, són moltes xicotetes coses les que poden ser d'ajuda a altres valents que decidisquen emprendre.  

Premis Emprenedor XXI: Què ha suposat per a la vostra empresa guanyar el Premi EmprendedorXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com Co-Fundadors?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Per a tot l'equip de Brave, guanyar la fase Reptes dels Premis EmprendedorXXI ha representat una injecció extra de motivació i energia. Ens ha donat moltíssima visibilitat i ens ha obert les portes a col·laboracions i possibilitats interessantíssimes. A nivell personal, m'ha permés conéixer a persones increïbles en CaixaBank, Enisa, Esade… i a altres emprenedors amb idees i projectes meravellosos, amb els quals hem creat una connexió molt especial i una xarxa de contactes i sinergies que durarà sens dubte per sempre.  

Premis Emprenedor XXI: Com ha sigut l'experiència de participar en els Premis EmprendedorXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d'aquesta iniciativa?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Ha sigut una experiència meravellosa en tots els aspectes. Valore especialment l'excel·lència i professionalitat de CaixaBank i el seu equip humà, amb un grau d'implicació increïble. La fase d'acompanyament i formació en Esade i Estònia ens ha donat aqueix oxigen, aqueixa pausa per a reflexionar i pensar estratègicament, tan necessària en un món de l'emprenedoria en el qual el dia a dia ens absorbeix completament.  

Premis EmprendedorXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Javier Gutiérrez i Saioa Arrizabalaga: Els pròxims mesos es presenten especialment emocionants per a Brave. A l'octubre la nostra App estarà ja disponible per a Android i iOS. Estem treballant en acords estratègics que faran de Brave i Brave Token un mitjà de control d'accés i pagament d'ús quotidià tant en entorns físics com en línia. A més, estem definint els detalls d'una ronda d'inversió amb la qual impulsarem l'adopció de nostra cryptomoneda amb la seua presència en els principals Exchanges Internacionals.  

En aquesta entrevista, Javier Gutiérrez, CEO i Co-Fundador de Bravee, comparteix amb nosaltres detalladament la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI com startup guanyadora d'aquesta 14a edició.

 

Coneix més sobre els guanyadors d'aquesta edició dels Premis EmprendedorXXI aquí:

Vanessa Palmer, Business Development Manager @CaixaBank DayOne

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI