La companyia XUQ guanya els Premis EmprenedorXXI a Castella-la Manxa

L’empresa XUQ ha guanyat els Premis EmprenedorsXXI a Castella-la Manxa, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, amb la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i inversors, per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de Enisa. A Castella La-Manxa, també participa com a entitat organitzadora de la Cambra de Comerç de Ciudad Real.

El guardó que ha participat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que heu reunit els principals jugadors d’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Castella-la Manxa.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Universitat Singularity, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Isabel Moreno, directora territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, ha presidit l’entrega del premi i ha reconegut l’actitud dels emprenedors. XUQ és un grup d’allotjament turístic que ha desenvolupat un nou concepte de turisme rural a través d’allotjaments cova a la Hoz del Júcar, retornant a la vida, el que només eren ruïnes.

Com a primera finalista ha estat seleccionada la Clínica Pediátrica Centro de Desarrollo Infantil de Ciudad Real, un centre sanitari de titularitat privada especialitzada en diagnòstic, tractament i investigació dels trastorns del neurodesenvolupament i les alteracions genètiques que afecten al desenvolupament. Las seves actuacions es porten a terme amb una implicació de la família i el territori, formant una aliança clínica-familiar de llarg recorregut.

El segon finalista ha estat Adopta un abuelo, un programa intergeneracional de companyia per a la tercera edat amb l’objectiu de que els majors se sentin escoltats, acompanyats i desitjats mentre els joves voluntaris aprenen valors durant les visites.

En aquesta edició, han participat 14 empreses de Castella-la Manxa.

DayOne Innovation Summit a Castella La-Manxa
A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Cambra de Comerç de Ciudad Real, l’entitat ha reunit a més de 150 persones. Al llarg de la jornada, se celebren tallers, masterclass, ponències i taules rodones, en el que els experts com Mercedes Castiel, assessora en Transformación Digital, que han explicat les noves tendències del sector i la importància de la innovació en l’economia. A més, també s’exposen casos d’èxit com MADRIJA, premi EmprenedorXXI a Castella-la Manxa a l’edició de 2018; Impulsa AGRO …