Entrevista al guanyador dels Premis EmprenedorXXI en la categoria de Negocis Digitals

10/05/2018

Amb l'objectiu de facilitar i democratitzar la creació de continguts interactius, Luis García, Joan Rubio i Chema Roldán van decidir crear Genially. La seva experiència prèvia els va servir per detectar els problemes que comporta aquest tipus de continguts: són cars i complicats de desenvolupar i modificar. Per això, van llançar una plataforma online molt completa i fàcil d'utilitzar amb la que qualsevol usuari pot generar continguts interactius i animats sense necessitat de saber programació. Juan Rubio López, CEO de Genially, que ha guanyat els Premis EmprenedorXXI en la categoria de Negocis Digitals, explica que aquest guardó els hi ha donat molta visibilitat, a més de confiança i reconeixement.

Com va sorgir la idea de crear Genially?

Genially es va posar en funcionament l’any 2015. No obstant això, el projecte va començar mesos abans, va començar a l'empresa on anteriorment treballava i de la qual també sóc soci fundador: Ecoavantis. Aquesta empresa, que avui en dia segueix en funcionament, es dedicava a comunicar de manera entenedora conceptes complexos com la sostenibilitat o temes ambientals.

Ens vam adonar que els continguts interactius eren els idonis per a realitzar una comunicació més eficaç

El problema era que els continguts interactius eren cars i complicats de desenvolupar i que després, el client no podia modificar-los ell mateix. Va ser llavors quan vam decidir apostar per fer una plataforma per democratitzar la creació d'aquest tipus de continguts a tothom.

I què feu exactament?

Genially és una eina que permet que qualsevol persona pugui donar-li vida als seus continguts. Es tracta d'una eina on pots realitzar creacions com presentacions, vídeo-presentacions, infografies... Tot i que el veritable poder resideix en la facilitat amb la qual pots dotar aquests continguts d'interactivitat o animació. En resum, pots comunicar d'una manera veritablement diferent com si tinguessis un equip de disseny web.

Vau detectar una necessitat…

Sí, hi havia la necessitat de que qualsevol persona pogués crear continguts enriquits amb interactivitat i animació, sense haver de saber disseny o programació. Tot això sorgeix per la idea que una altra forma de comunicar és possible. A causa de la nostra formació acadèmica, unim les nostres veritables passions: la biologia i la comunicació. Actualment, ens relacionem i ens comuniquem de manera diferent a fa 20 o 30 anys, per què seguíem fent servir les mateixes eines per crear-la?

Hem desenvolupat l'eina que creiem que és més òptima per realitzar la comunicació actual

Amb que barreres us heu anat trobant?

Al llarg de tot aquest camí, ens hem trobat amb molts problemes que hem hagut d'anar superant: des dels inicis, que sempre són complexos a l’hora de conceptualitzar el producte, passant per les dificultats tecnològiques, el problema de trobar perfils adequats, la penetració en diferents mercats ...

Com valoreu aquesta etapa empresarial?

Molt positivament. És increïble la quantitat de coses que estem aprenent i la gent interessant que estem coneixent. Som conscients que es tracta d'una marató, no d'un esprint, per la qual cosa, encara que de vegades és complicat, intentem gaudir del camí al màxim. Es tracta d'un aprenentatge constant.

Què li diries a altres emprenedors que volen iniciar la seva pròpia aventura empresarial?

És difícil tenir èxit en allò que no sents veritable passió. Les coses que generen passió són les que generen negoci.

Quines projeccions teniu?

Volem continuar creixent i augmentar el ritme d'usuaris registrats i de monetització. Aquest any llançarem una nova versió amb noves funcionalitats i incrementarem el nombre de plantilles disponibles de manera exponencial.

Les perspectives per a aquest any passen per augmentar la nostra presència de manera significativa en mercats anglosaxons com els Estats Units, el Regne Unit o Canadà i en altres com el brasiler i l'alemany

Quins èxits heu aconseguit en aquesta primera etapa?

Tot i que pot sonar estrany, en les primeres etapes de vida d'una startup, el seu primer èxit és sobreviure. Un cop aconseguit això, estem orgullosos de la nostra expansió geogràfica. Tenim usuaris en més de 190 països i hem arribat al milió de registres. També estem satisfets de que fan servir Genially tant usuaris desconeguts com grans corporacions, institucions educatives i mitjans de comunicació.

Què us ha aportat presentar-vos als Premis EmprenedorXXI?

De moment, molta visibilitat. A partir d'ara, confiança i reconeixement.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI