Els Premis EmprenedorXXI obren convocatòria per impulsar les empreses més innovadores d’Espanya i Portugal

28/10/2019

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI, una iniciativa que té l’objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb un alt potencial de creixement. Des que es van crear el 2007, aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Fins al 4 de desembre, els interessats a participar-hi poden presentar una candidatura a través de la pàgina web www.emprendedorXXI.es/ca. Els premis s’adrecen a empreses innovadores d’Espanya i Portugal amb menys de tres anys d’activitat.

En aquesta edició, es guardonaran les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d’aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Family Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més, Enisa ofereix a tots els participants en aquests Premis la possibilitat d'accedir al seu finançament dirigit a l'emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement.

L’any 2019, el pressupost, que ascendeix a un total de 98,5 milions d'euros, donarà cobertura a més de 600 projectes empresarials, el que suposarà una inversió induïda de 214,2 milions d'euros. D’altra banda, es lliuraran un total de 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

Viatges a Silicon Valley i Cambridge

A més del premi econòmic, els guanyadors d’ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d’acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s’imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya o l’Agência Nacional de Inovação de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

12 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des que es van crear el 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 360 empreses. Durant la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Els Premis EmprenedorXXI es lliuraran en el marc de les jornades “DayOne Innovation Summits”, que reuniran en cada territori els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor.

Aquestes trobades es faran durant el primer quadrimestre del 2020 a cadascuna de les comunitats autònomes d’Espanya i a Portugal i conjugaran tallers, masterclass, ponències i taules rodones, en què s’explicaran les noves tendències del sector i peculiaritats de cada zona i també s’exposaran casos d’èxit.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI