Agerpix, el sistema de mesurament, control i predicció de collites més eficient

14/09/2021

Agerpix és l'empresa guanyadora del repte SemillaXXI i el sistema de mesurament, control i predicció de collites més eficient i precís del mercat. La tecnologia de Agerpix té la capacitat de comptabilitzar la fruita directament en els arbres i predir les quantitats dos mesos abans del moment de la recollida amb un encert superior al 90%. David Francés, fundador i CEO de l'empresa, ens acompanya per a resoldre els nostres dubtes i explicar-nos tot sobre el projecte de Agerpix.

 

Premis EmprenedorXXI: Com definiries el vostre projecte? Explica'ns breument.

David Francés: Agerpix és una startup dedicada a l'agricultura de precisió mitjançant la innovació de sistemes d'informació, amb la finalitat de generar informació de valor per a la presa de decisions en les explotacions de fructicultura, i així millorar els resultats i beneficis d'aquestes activitats. Actualment, els agricultors tenen fins al 40% de desviació en les seves previsions de collita, és per això, que la tecnologia de la informació els permet disposar de dades més precises i amb això prendre millors decisions en diferents àrees empresarials, des de RH, estratègia de vendes, logística, etc.

 

Premis EmprenedorXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte i què penseu us ha fet guanyar aquest premi?

David Francés: El principal valor diferencial és que hem aconseguit detectar un problema real i molt concret en el món de la fructicultura aportant una solució efectiva, que fins llavors no existia.

Estar en primera línia i mantenir una relació constant amb els nostres clients ens està permetent continuar proporcionant serveis d'informació cada vegada més afinats amb les seves necessitats i millorar cada dia la informació que lliurem als nostres productors.

A més, poder comptar amb un equip multidisciplinari d'experts en: enginyeria agronòmica, informàtica, electrònica, enginyeries forestals, topògrafs o forestals, que treballa amb les últimes tecnologies per a aconseguir una òptima tecnificació del camp, i la sinergia entre els nostres experts i tecnologies com Big Data, Intel·ligència Artificial i Machine Learning, ens permet obtenir dades amb la màxima precisió per a transformar-los en coneixement clau per a la presa de decisions anticipada.

 

Premis EmprenedorXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

David Francés: Hem desenvolupat un sistema totalment disruptiu que permet canviar la manera de treballar dels nostres clients, els productors. Pel que ser referents a la regió, ens importa, però sens dubte això significa que els estem aportant un valor important a l'agricultura en el seu dia a dia perquè puguin continuar millorant la seva activitat. Aquest és el nostre principal valor, la qual cosa ens motiva a ser referents.

 

Premis EmprenedorXXI: Si poguessis donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

David Francés: Sobretot és que valorin molt bé i aterrin la solució que aportaran al client. Comprovar-ho abans, portant-ho al camp portant-lo a una situació i usuari real, és a dir, que hi hagi validacions reals amb el client final. No obstant això, aquest és un consell que recomano a qualsevol emprenedor.

 

Premis EmprenedorXXI: Què ha suposat per a la teva empresa guanyar el Premi EmprenedorXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

David Francés: Agerpix ha obtingut el premi SemillaXXI on se'ns ha dotat d'una quantia econòmica, el suport especialitzat i l'accés a un programa de formació internacional organitzat per Esade i amb connexions virtuals amb Silicon Valley.

Això ens està permetent continuar amb els nostres objectius futurs de creixement i expansió internacional, i entrar en una xarxa de contactes important i de gran rellevància. Amb això, hem guanyat visibilitat i posicionament dins del sector. Sense oblidar, el reconeixement que això ha suposat en l'equip i a nivell personal, reforçant la bona direcció que portem i el sentit d'aquesta, per a continuar i continuar perseverant a aportar valor als productors i el sector agrícola.

 

Premis EmprenedorXXI: Com ha estat l'experiència de participar en els Premis EmprenedorXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d'aquesta iniciativa?

David Francés: Ha estat una experiència molt gratificant perquè hem lluitat diverses rondes obtenint feedbacks molt valuosos i una xarxa de contactes interessants, com dèiem anteriorment, ha estat una gran empenta per a l'equip.

 

Premis EmprenedorXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

David Francés: El repte principal ara és estabilitzar els nostres productes, fidelitzar els clients amb els quals comptem i ampliar la cartera de clients. Actualment, treballem amb diferents explotacions de varietats fruiteres, no obstant això, la nostra idea és obrir nous mercats, i així, democratitzar l'agricultura de precisió a nivell mundial. Per a això, enguany busquem l'expansió mundial, i operar més enllà dels vuit països en els quals tenim presència en aquest moment.

A més, aconseguir aquesta missió és molt important per a reforçar un dels nostres valors fonamentals, amb el qual estem molt compromesos, la sostenibilitat de l'agricultura i l'alentiment del canvi climàtic. Aquesta tecnologia de precisió infereix en una reducció, no sols de costos per als agricultors, també d'explotació de recursos naturals i disminuir l'ús de fitosanitaris, tan perjudicials per al medi ambient.

 

En aquesta entrevista, David Francés, CEO de Agerpix, comparteix amb nosaltres detalladament la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI com startup guanyadora d'aquesta 14a edició.

 

Coneix més sobre els guanyadors d'aquesta edició dels Premis EmprenedorXXI aquí:

https://www.emprendedorxxi.es/ca/category/guanyadors/2020-ca/

 

Vanessa Palmer, Business Development Manager @ CaixaBank DayOne

Partners Grup CaixaBank
Imagin
Banca Privada
MicroBank
VidaCaixa
AgroBank
CaixaBank Negocios
Caixank Séniors
Payments and Consumer
CaixaBanca Empresas
CaixaBanca Empresas
Organitzadors territorials / Col·laboradors

Premis EmprenedorXXI | Caixa Emprendedor XXI