Inbentus, reconeguda com la start-up més innovadora de la Regió de Múrcia en els Premis EmprènXXI

10/03/2023

Inbentus ha estat guardonada com la start-up més innovadora de la Regió de Múrcia en els Premis EmprènXXI. Es tracta d’un reconeixement impulsat per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i cootorgado pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de ENISA. A la Regió de Múrcia, l’organització d’aquests guardons compta amb el suport del INFO.

Inbentus és un fabricant de respiradors metges d’alta tecnologia per a mercats emergents, que busca democratitzar la tecnologia mèdica fent-la accessible per a tots, des de qualsevol part del món. Aquesta start-up ha creat el primer respirador d’UCI amb tecnologia de turbina creat a Espanya, un equip polivalent i independent del gas de paret, que ofereix al pacient un servei integral i eficaç durant la seva estada hospitalària.

Els Premis EmprènXXI van néixer l’any 2007 amb la voluntat d’impulsar i donar suport a les iniciatives emprenedores, contribuir al desenvolupament de joves empreses amb alt potencial i reconèixer l’impacte social, econòmic i mediambiental que aquests negocis generen en el seu territori. Des de la seva creació, el programa ha invertit 7,5 milions d’euros en metàl·lic i en accions d’acompanyament i que han beneficiat a més de 465 empreses. Enguany, que els premis aconsegueixen la seva 16a edició, 31 start-ups de la Regió de Múrcia han presentat la seva candidatura, la qual cosa suposa un increment del 82% respecte a l’edició anterior.

Premis en metàl·lic i formació

El guardó obtingut per Adamo Robot inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartida per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Així mateix, també tindran l’oportunitat de participar en el Investors Day EmprendeXXI, una jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l’ecosistema emprenedor i entrarà a formar part de la comunitat AlumniXXI, amb els fundadors de les empreses guanyadores des de l’inici.

L’acte de lliurament, que ha tingut lloc a l’auditori, situat en la seu de la Direcció Territorial de CaixaBank de Múrcia, ha comptat amb la presència de professionals de l’entitat financera i ENISA, entre altres ponents, s’ha realitzat en el marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit, que ha acollit una sessió de contingut amb Mónica Hernández, cofundadora de BemyVega; Daniel Andreu, CEO de Agrosingularity; i Darío García, CEO de Cella Medical, tots ells premiats d’edicions anteriors.

Les start-ups més innovadores de la Regió de Múrcia

A més de Inbentus, en l’esdeveniment han estat presents les start-ups finalistes, que han presentat els seus projectes i han estat reconegudes pels organitzadors per la seva contribució a millorar la societat. Aquestes han estat les empreses finalistes en CCAA:

  • Slang Innovations: és un SaaS d’automatització de tasques administratives per a departaments jurídics, assessories i personal administratiu. El seu propòsit és ajudar les organitzacions a ser més eficients amb l’automatització de tasques administratives recurrents.
  • Flowgy: és un programari mèdic que ajuda a l’especialista en otorrinolaringologia (ORL) en el seu dia a dia, perfeccionant el diagnòstic mèdic i la cirurgia nasal. Flowgy proporciona, d’una banda, informació objectiva i qualitativa sobre la patologia del pacient, i per un altre, resultats quirúrgics mitjançant tècniques de cirurgia virtual.
  • Bleecker Technologies: ha desenvolupat un sistema per a millorar els processos industrials d’identificació i seguiment de les mercaderies, mitjançant l’ús de noves tecnologies basades en visió per computador i intel·ligència artificial, augmentant la productivitat i reduint els costos.
  • Nivimu: conforma un SaaS B2B que automatitza la gestió del departament de Recursos Humans de mitjanes i grans empreses, optimitzant processos i generant Big Data per a la millora contínua. Ofereix una solució integral de gestió en una aplicació multidispositiu de fàcil ús, incloent-hi analítica avançada a un preu competitiu.

Foment de l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

La 16a edició dels Premis EmprènXXI ha rebut un total de 1.135 candidatures procedents d’Espanya i Portugal, la qual cosa representa gairebé un 50% més que l’any anterior. D’aquestes més de 1.100 propostes, l’organització premiarà 19 a nivell territorial: 17 a Espanya (una per comunitat autònoma) i dues a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes).
En paral·lel, també es premiarà a les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals que afronta l’entitat i la societat en general. Les empreses seleccionades obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros i les seves propostes estaran enfocades, concretament, a donar resposta a sis grans desafiaments vinculats al sector financer, les ciutats i pobles sostenibles, la protecció del planeta, la salut, la indústria agroalimentària i el sector del turisme, la restauració i l’oci.

També es lliuraran dos accèssits a l’empresa amb major impacte social i a la innovació més disruptiva.

Així mateix, totes les empreses que s’han presentat als premis tenen accés a sessions formatives en línia de CaixaBank sobre algunes de les principals temàtiques d’interès per a les start-ups. A més, ENISA ofereix als qui participin en aquests premis la possibilitat d’accedir al seu finançament, que està dirigida a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors, Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores Digitals.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar a totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que donen suport al creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una labor de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques. D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació en 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal. A més, compta amb un programa d’innovació oberta per a fer costat a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d’Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes, així com per persones emprenedores. L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 milions d’euros. En 2022 el nombre de préstecs aprovats va ascendir a un total 642 operacions (un 14,6% més que en 2021), per un import de més de 105,5 milions d’euros (13,6% més que en 2021), convertint-se així, en la major inversió anual de la seva història amb un nombre d’aprovacions rècord. Des que ENISA iniciés la concessió de préstecs participatius ha invertit més 1.200 milions d’euros i compta amb més de 8.150 préstecs desemborsats i 7.130 empreses finançades.

Sobre el INFO

L’Institut de Foment és l’agència de desenvolupament econòmic de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia que té encomanat l’impuls i desenvolupament del teixit empresarial, estimulant la competitivitat, la innovació i la productivitat de les empreses regionals, especialment de les pimes, a fi que generin ocupació de qualitat i estable. Entre les seves atribucions, com a entitat adscrita a la Conselleria d’Empresa, Economia Social i Autònoms, sobresurten: el desenvolupament tecnològic i innovador de les empreses regionals, la seva expansió internacional de les empreses, prestació de serveis de consultoria i assessorament a les empreses en projectes d’inversió, inclosos les concernits pels equipaments industrials (parcs empresarials, localitzacions industrials) i nodes logístics i facilitar l’accés a projectes, finançament i instruments oferts per la Unió Europea, entre altres.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI