Coneix el Repte BancaXXI

16/11/2021

En aquesta nova edició dels Premis EmprendedorXXI organitzats per CaixaBank i cootorgats amb Enisa a Espanya i Banc BPI a Portugal, proposem sis reptes per a les startups amb capacitat d'oferir resposta els mateixos. En cada repte s'atorgarà un premi de 25.000€ a l'empresa guanyadora, un total de sis per cadascuna d'aquestes categories: BancaXXI, CiudadXXI, PlanetaXXI, SemillaXXI, SilverXXI i ViveXXI. A més, la guanyadora i una finalista accediran al programa de formació internacional “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”, visibilitat per al seu projecte en mitjans i esdeveniments, i l'accés a l'ecosistema inversor a través del Investors Day EmprendedorXXI, entre altres.

En l'entrada d'avui expliquem el repte BancaXXI, que va destinat a aquelles startups que presenten solucions sobre la transformació digital i la tecnològica del sector financer. Aquest nou canvi porta amb si grans avantatges, però el procés d'adoptar una estratègia de modernització no és senzill i pot suposar grans reptes.

La transformació digital i tecnològica del sector financer suposa un canvi que combina diversos factors, com a nous canals de relació amb el client, com les "aplicacions" enfront de les oficines tradicionals; i canvis en els estàndards de presa de decisions dels consumidors, que no sols busquen la millor situació financera, sinó que també busquen la millor experiència. Per exemple, ara, el client vol utilitzar el telèfon mòbil del seu banc per a operar en qualsevol moment i en qualsevol lloc, per descomptat, d'una manera que s'adapti als seus gustos, necessitats o hàbits. Els nous serveis, productes i processos han de respondre a aquest usuari social digital, ser més exigents i, al mateix temps, autosuficients.

No obstant això, aquest sector s'enfronta ara a nous desafiaments, no sols causats per la pandèmia, sinó també per la hipercompetencia impulsada per les noves tecnologies, els nous nínxols de mercat natius digitals i els competidors tradicionals tecnològicament avançats. Al mateix temps, les creixents amenaces a la seguretat i els canviants requisits de compliment normatiu han agregat complexitat i desafiaments.

Un altre gran desafiament està relacionat amb l'aparició de nous actors, com FinTech o BigTech, que intenten brindar solucions innovadores en el camp dels serveis financers digitals, en un entorn on les institucions financeres tradicionals estan subjectes a majors restriccions reguladores que aquestes empreses.

Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte BancaXXI?

Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:

  • Fintech
  • Insurtech
  • Legaltech
  • Mitjans de pagament
  • Regtech
  • Ciberseguretat
  • Connectivity&Data
  • Blockchain, entre altres

En la passada edició dels Premis EmprendedorXXI, l'empresa madrilenya Payflow va ser la guanyadora del repte BancaXXI. És una plataforma tant per a empreses com per a clients que permet als empleats accedir als seus ingressos a la carta. D'aquesta manera, els empleats poden utilitzar l'app per a cobrar quan vulguin o on vulguin una part del seu salari. Descobreix més sobre Payflow i la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI en aquesta entrevista

Si tens una solució per al repte BancaXXI, participa en la 15a edició dels Premis EmprendedorXXI!

 

Partners Grup CaixaBank
Imagin Banca Privada MicroBank VidaCaixa AgroBank CaixaBank Negocios CaixaBank Séniors Payments and Consumer CaixaBank Empresas CaixaBank Empresas CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI