WeFish, l’App de pesca esportiva més completa del món

17/09/2021

WeFish - Your Fishing App és l'empresa guanyadora del Premi EmprenedorXXI a la Regió de Múrcia. WeFish permet als seus usuaris conèixer el temps, nombre d'espècies (amb informació sobre cadascuna) de la zona, recol·lectar estadístiques sobre les teves captures, pujar les teves fotos… i, a més, inclou una versió premium amb molts més avantatges. Alberto Manuel López Martínez, CEO de l'empresa, ha parlat amb nosaltres per a donar-nos totes les claus sobre aquest projecte.

 

Premis EmprenedorXXI: Com definiries el vostre projecte?

Alberto Manuel López: La plataforma de pesca esportiva que permet a pescadors de tot el món planificar les seves sortides, conèixer les espècies més actives de la zona i com capturar-les, comprar materials, crear un registre de captures de les quals aprendre i… Gaudir encara més de la seva afició.

 

Premis EmprenedorXXI: Com va néixer la idea del vostre projecte?

Alberto Manuel López: ​​Com és habitual, d'una necessitat no coberta. Alberto, CEO del projecte i apassionat de la pesca recreativa, va detectar que en plena edat de les Apps no existia una plataforma que donés resposta a les necessitats de la pràctica d'aquest esport. Això, i un naufragi on va perdre tota la informació i fotos que havia anat acumulant durant anys, van donar principi al projecte.

 

Premis EmprenedorXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte que penseu us ha fet guanyar aquest premi?

Alberto Manuel López: Aconseguir aportar valor als nostres usuaris a través de dades i ludificació, amb un producte escalable i internacional des del seu naixement. Si ets capaç de, a partir d'un producte digital, arribar als potencials usuaris de tots els països del món, tens els vímets per a poder aspirar a una cosa gran… I la pesca esportiva és l'afició més popular del món, amb major nombre de practicants únics.

 

Premis EmprenedorXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Alberto Manuel López: Som una startup amb un alt component tecnològic (obtenció, anàlisi i tractament de dades), amb una orientació global. El nostre propòsit és el de servir com a referents d'escalabilitat de projecte, ja que significarà que hem aconseguit triomfar en la meta de liderar el nostre sector.

 

Premis EmprenedorXXI: Si poguessis donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Alberto Manuel López: Hi ha sectors “sexys” i altres que no, com inicialment pot semblar el nostre cas. Tant en el nostre, com en nínxols similars, cal aconseguir transmetre el potencial de monetització existent (que, com en la pesca, pot ser altíssim).

 

Premis EmprenedorXXI: Què ha suposat per a la teva empresa guanyar el Premi EmprenedorXXI per al vostre projecte? i a nivell personal com a fundador i CEO?

Alberto Manuel López: Visibilitat, segell de confiança i, sobretot, poder entrar en contacte amb altres emprenedors de primer nivell. El poder estar amb l'equip de startups guanyadores tant la setmana de Moonshot Thinking (ESADE) com pròximament a Estònia té un gran valor per a continuar creixent i adquirint habilitats que ajudin a la meva labor com CEO.

 

Premis EmprenedorXXI: Com ha estat l'experiència de participar en els Premis EmprenedorXXI aquests últims mesos? què és el que més valoreu d'aquesta iniciativa?

Alberto Manuel López: L'indicat anteriorment, poder conèixer, aprendre i compartir experiències amb els altres emprenedors seleccionats, tots del més alt nivell.

 

Premis EmprenedorXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Alberto Manuel López: Després de prop de tres anys construint els fonaments i adquirint la comunitat base, ara comencem la monetització. El repte és gran però altament il·lusionant: convertir-nos en 2022 en el major ecommerce de pesca d'Espanya i penetrar amb força a França, Portugal, Itàlia i Alemanya, per a ser líder del sector a Europa en 2023. Per cert, voleu un equip de pesca?

 

En aquesta entrevista, Alberto Manuel López, CEO de WeFish, comparteix amb nosaltres detalladament la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI com startup guanyadora d'aquesta 14a edició.

 

Coneix més sobre els guanyadors d'aquesta edició dels Premis EmprenedorXXI aquí.

 

Vanessa Palmer, Business Development Manager @ CaixaBank DayOne

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI