TaxDown, Plexigrid, Fregata Space, Oscillum, Corify Care i Last.App guanyen els Premis EmprènXXI

12/06/2022

Les start-ups TaxDown, Plexigrid, Fregata Space, Oscillum, Corify Care i Last.App han guanyat els Premis EmprènXXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA. 

L'acte de lliurament s'ha realitzat en el marc del South Summit 2022 i ha comptat amb la intervenció d'Ana Díez Fontana, directora de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, i José Bayón, CEO d’ENISA.

Per a la selecció de les empreses guardonades han participat prop de 100 persones en els jurats, que representen als principals agents de l'ecosistema emprenedor. Entre ells, han estat representants dels principals fons de capital de risc i corporacions com AEBAN, SpainCap, Kibo Ventures, Encomenda, Elewit, Roca i Zone2Boost, entre altres.

Solucions per als reptes de l’avui

En aquesta edició, s'ha premiat les start-ups que han ofert les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l'entitat i per a la societat en general, establint-se sis reptes:

  • TaxDown (Madrid) aconsegueix el guardó en el repte BancaXXI. TaxDown ajuda als contribuents espanyols a realitzar la declaració de la renda revisada per experts fiscals de manera fàcil, precisa i assegurant-los el màxim estalvi.
  • En el repte CiutatXXI, Plexigrid (Astúries) ha estat la premiada. Plexigrid és una empresa tecnològica que aporta solucions al sector elèctric per resoldre els problemes que apareixen amb l'increment del consum i la producció distribuïda.
  • Fregata Space (Catalunya) ha guanyat el repte PlanetaXXI. Fregata Space desenvolupa una plataforma d'observació de la terra per descobrir el nivell de contaminants en els cossos d'aigua utilitzant Intel·ligència Artificial (IA) creada per ells mateixos.
  • Oscillum (Comunitad Valenciana) ha guanyat en el repte LlavorXXI. Oscilllum és una start-up especialitzada en alimentació, que desenvolupa etiquetes intel·ligents per indicar la frescor, seguretat i qualitat dels aliments mitjançant un canvi de color, des del productor fins al consumidor.
  • Per la seva banda, en el repte SilverXXI ha guanyat Corify Care (Madrid). Corify Care és una start-up mèdica centrada en les arrítmies cardíaques, amb un producte i tecnologia que permeten a més mèdics tractar a més pacients de manera més eficient i eficaç.
  • En el repte ViuXXI ha guanyat Last.App (Catalunya). Last.App busca facilitar l'administració i gestió de restaurants amb un programari que permet integrar en una mateixa plataforma el dia a dia del restaurant; des de la sala, les comandes i les reserves fins al take away o el TPV.

Els finalistes han estat: Weecover (BancaXXI), Fossa Systems (CiutatXXI), BeePlanet Factory (PlanetaXXI), Miwendo Solutions (SilverXXI), Nax Solutions (LlavorXXI) y HarBest Market (ViuXXI).

Enguany, els guardons compten amb el suport de diferents àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, CaixaBank Hotels&Tourism, CaixaBank Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Amb motiu del 15 aniversari dels premis, també s'han lliurat dos accèssits especials amb una dotació de 15.000 euros cadascun. El premi Impacte Social, patrocinat per MicroBank, ho ha guanyat Foodration4all pel seu gran compromís social i la seva lluita a favor de la reducció de desigualtats; per part seva, el premi DeepTech a la innovació tecnològica més disruptiva, impulsat per CaixaBank Tech, s’ha atorgat a la start-up Roka Furadada. 

  • Foodration4all (Comunitat Valenciana) es dedica al disseny, desenvolupament, gestió, comercialització i implantació de projectes d’innovació i impacte, enfocats en el sector de l’alimentació (desaprofitament i donació) i sostenibilitat (reducció de CO2 i materials sostenibles). 
  • Roka Furadada (Catalunya) treballa per reduir la incidència de càncer de pell mitjançant la recerca, desenvolupament, producció i comercialització de principis actius, amb alta eficiència i baix impacte toxicològic i mediambiental.

A més, com cada any, s’ha lliurat per part de l’Ambaixada d’Israel a Espanya un accèssit a la innovació “Israel Start-up Nation” a la start-up Nax Solutions (Comunitat Valenciana), que es dedica a l’aplicació de metodologies d'intel·ligència artificial per al monitoratge i predicció de cultius.

Premis en metàl·lic, formació internacional i contacte amb inversors i empreses

El premi inclou una dotació econòmica de 25.000 euros, l'accés a formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley, que en aquesta edició tindrà lloc a Munic (Alemanya) i l'oportunitat de participar en el Investors Day EmprènXXI.

A més, tant els guanyadors de la fase territorial com els guanyadors i finalistes de la fase de reptes han tingut l'oportunitat de participar en el Investors Day EmprènXXI, una trobada que s'ha realitzat després de l’entrega dels premis.

Aquesta jornada, que se celebra per tercer any consecutiu, cerca impulsar el desenvolupament i creixement dels emprenedors i els posa en contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l'ecosistema emprenedor, sorgint d'aquesta manera noves oportunitats de negoci.

Totes les guanyadores d'aquesta edició passaran a formar part de la Comunitat AlumniXXI, amb les més de 400 empreses guardonades des que va arrencar la iniciativa.

Premis de referència per l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprènXXI, CaixaBank i ENISA tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups a totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores a les seves fases inicials.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per a segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne es dona suport i s’acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben als seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.  

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Saragossa i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació l’any 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Dirección General de Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministerio de Indústria, Comerç i Turisme) que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per a pimes, així com per a emprenedors i emprenedores.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament pel seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d'entre 25.000 i 1,5 M d'euros.

La cartera històrica de ENISA supera els 7.700 préstecs destinats a més de 6.700 empreses per un import de més de 1.165 milions d'euros.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI