offUgo guanya els Premis EmprènXXI a Balears

11/03/2022

La start-up offUgo ha guanyat els Premis EmprènXXI a Balears, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministerio de Industria, Comercio i Turismo, a través d’ENISA. A Balears, l’organització dels Premis EmprènXXI compta amb el suport de la Fundació Bit i del IDI. 

offUgo és una solució de lloguer de cotxes completament digital, centrada en el client per reservar i desbloquejar un cotxe de manera remota, on i quan el client vulgui.

El premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros, l’accés a formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley, que en aquesta edició tindrà lloc a Munic (Alemanya), i l’oportunitat de participar al Investors Day EmprènXXI, jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l'ecosistema emprenedor. 

Un any més, CaixaBank i ENISA continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important labor que exerceixen sota el lema “Converteix-te en un innovador del quinze dels Premis EmprènXXI”. Aquesta 15.ª edició introdueix un canvi de nom als guardons, passant a denominar-se Premis EmprènXXI amb el que es vol reflectir l’evolució i adaptació a les noves necessitats. 

En aquesta ocasió, l’acte de lliurament s’ha realitzat a l’Auditori del ParcBit, en el marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit Balears a una trobada de referència i influència del sector tecnològic a la qual han participat María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears; Álvaro Frutos, Secretari General d’ENISA; Eduado Zúñiga, Director General d’Innovació del Govern de les Illes Balears, entre altres ponents. Durant l’acte s’ha realitzat una sessió de contingut amb una taula rodona a la qual han participat Vicente Rosselló, cofundador i CTO de Travel Compositor; Miquel Cabrer, CEO i fundador de IdoniaHealth i José María Martí, director de GLOBAL CEN, premiats d’edicions anteriors. 

El jurat ha comptat amb professionals reconeguts de l’ecosistema innovador de Balears com; Ramón Roca Mérida, Director General de Modernització i Administració Digital del Govern; Antoni Mercant i Rubén Adrián Pastor presidents de la Cambra de Comerç de Mallorca i Menorca respectivament; Jaime García de la Rosa, director comercial d’ISBA; Laura Calvo, CE de PIMEM; Federico Leguizano, tècnic d’Innovació al vicerectorat d’Innovació i Relacions Institucionals de la UIB; Patricia Rosselló, CEO i fundadora de Roibos; Luis Miguel Herrero Roche, delegat de l’ICEX a Balears; Miguel Cabrer, CEO d’IdoniaHealth ;Tona Pou , gerent del gsBIT; Othman ktiri, Fundador i president Executiu d’OK Mobility Group i David Baena i Ramon Juan  directors comercials de Banca Retail i d’Empreses de CaixaBank a Balears respectivament.

A Balears han participat 20 start-ups en aquesta edició. Les finalistes també han estat presents durant la jornada i han presentat els seus projectes:

  • Mybooking: És una plataforma de gestió destinada per a empreses de lloguer de vehicles, propietats, espais i activitats que volen millorar l'eficiència a les seves activitats diàries, a més d'atreure més reserves a les seves pàgines web.
  • Nauta Morgau: Es dediquen al disseny i construcció d'embarcacions pensades per deixar un impacte positiu en l'entorn, sostenibles, ecològiques i propulsades elèctricament per al sector nàutic.
  • ASR Medical Group: És una clínica en línia especialitzada en medicina esportiva i del dolor, que compta amb un seguiment personalitzat. Això és possible gràcies a un equip multidisciplinari amb eines digitals, la qual cosa estalvia temps i diners als pacients, alhora que humanitzen el seu problema de salut, automatitzant gran part de les tasques dels professionals sanitaris.
  • Funnel Hunters: A través d'un sistema de subscripció ofereixen un programari per a empreses totalment fàcil i guiat per a la creació de landings i processos i passos dins de les webs (funnels), a més de formació. D'aquesta manera, la plataforma uneix i simplifica tot el que es necessita per vendre per internet sense tenir coneixements de màrqueting digital.

Premis a les millors start-ups de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 763 start-ups d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes).

En paral·lel, es premiarà les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l'entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 25.000 euros. En total, s’han definit un total de 6 reptes: Banca XXI (solucions innovadores que aportin valor a l'oferta de productes i serveis del sector financer); Ciutat XXI (dirigit a empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada); Planeta XXI (propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals); Salut XXI (innovar a tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia); Llavor XXI (solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable); Viu XXI (solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització).

Amb motiu del 15 aniversari, es lliuraran dos accèssits especials que tindran una dotació de 15.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l'empresa amb major influència positiva a la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.

Enguany, com a novetat, totes les empreses que han presentat la seva candidatura han tingut accés a tres sessions formatives en format webinar sobre alguns dels temes clau per a emprenedors: finançament, storytelling i cultura i lideratge.

Premis de referència per l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprènXXI, CaixaBank i ENISA tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups a totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores a les seves fases inicials.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per a segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne es dona suport i s’acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben als seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.  

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Saragossa i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació l’any 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Dirección General de Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministerio de Indústria, Comerç i Turisme) que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per a pimes, així com per a emprenedors i emprenedores.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament pel seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d'entre 25.000 i 1,5 M d'euros.

La cartera històrica de ENISA supera els 7.700 préstecs destinats a més de 6.700 empreses per un import de més de 1.165 milions d'euros.

Sobre ACCIÓ

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial i l’ecosistema de start-ups català posant a disposició de l’empresa 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 100 mercats.

A més, assessora les empreses i start-ups catalanes en la seva transformació tecnològica i en l’obtenció de finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Sobre Barcelona Activa

Barcelona Activa és l'agència municipal de l'Ajuntament de Barcelona que treballa pel desenvolupament local i impulsa l'activitat econòmica de la ciutat. El seu focus és fer costat a persones emprenedores, start-ups i empreses, tant en el seu creixement com en el seu establiment a la ciutat. L'agència també s'ocupa d'oferir formació per millorar la ocupabilitat, i especialment, capacitació tecnològica de nivells bàsics i avançats per a tota la ciutadania, i respon com un recurs per aconseguir una ocupació de qualitat, apostant per l'estabilitat i els salaris dignes.

Amb un esperit de servei públic, l'entitat té un fort compromís amb els valors socials i mediambientals, i segueix els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU, amb polítiques d'igualtat i diversitat en l'empresa, entre altres valors que impulsa en col·laboració amb altres agents de ciutat.

Sobre Tech Barcelona

Tech Barcelona és l'associació independent i sense ànim de lucre que treballa per consolidar Barcelona com un hub tecnològic i digital de referència internacional. Creada l’any 2013, representa a més de 1.000 socis – emprenedors, fundadors, executius o inversors – de més de 1.200 companyies, i compta amb més de 70 organitzacions partners, líders al seu sector, compromeses amb el projecte. Els objectius de l'associació són potenciar el talent, donar suport a l'emprenedoria, atreure inversió i millorar la competitivitat de les empreses.

Tech Barcelona s'ha consolidat com l'eix vertebrador de l'ecosistema, amb un programa de connexions i coneixement orientat a promoure el creixement del sector digital i tech i la transformació del model econòmic de la ciutat i el país; en un context de projecció internacional i cuidant l'impacte de la tecnologia en la societat. El model d'ecosistema de Tech Barcelona es desplega amb el projecte Urban Tech Campus: una xarxa d'edificis singulars connectats perquè la innovació i la tecnologia s'integrin a la ciutat, involucrin i convisquin amb els seus ciutadans. La seu principal és el Pier01 a Palau de Mar; el Pier03 en l'edifici Els Porxos d’en Xifré. Els pròxims projectes són el Pier HealthHub a Via Laietana i el Pier05 Fintech Hub a la Borsa de Barcelona.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI