L'empresa WUG Functional Gums guanya els Premis EmprenedorXXI a Andalusia

05/02/2018

L'empresa WUG Functional Gums ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Andalusia. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l'objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Andalusia també participa com a entitat organitzadora Andalucía Emprende, entitat de la Conselleria d'Economia i Coneixement.

Com a guanyadora, WUG ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). WUG és la primera companyia que ha desenvolupat una gamma de xiclets funcionals a nivell mundial, ratificat amb patents internacionals. Va iniciar la comercialització al canal farmacèutic a Europa i posteriorment ha desenvolupat nous formats per al canal retail.

Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental, ha presidit l’entrega del premi i ha reconegut l'actitud dels emprenedors. Herrador ha destacat que "hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats". Herrador ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l'economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

Els altres quatre finalistes seleccionats han estat:

  • Genially: És una eina web que fa possible enriquir qualsevol creació amb interactivitat i animació d'una manera fàcil i ràpida. Amb aquesta eina, es poden crear recursos interactius i atractius, que ajuden a captar millor l'atenció de l'audiència, a més de fidelitzar al receptor, convidant-lo a explorar i interactuar amb la informació.
  • es: Startup tecnològica que dissenya i fabrica suports personalitzats que compten amb un punt de càrrega mòbil i una pantalla tàctil amb la qual els usuaris poden interactuar. Crea suports per comunicar-se amb els usuaris en llocs com vies urbanes, taules de restaurants, habitacions d'hotels, grans superfícies o mitjans de transport.
  • Social Muving: Empresa que es dedica a desenvolupar i comercialitzar tecnologia pròpia aplicada a la gestió de la mobilitat urbana i la comercialització d'ecosistemes d'interconnexió entre tots els agents involucrats. És una organització especialitzada en mobilitat intel·ligent que inclou diferents àrees: vehicles, gestió del trànsit, pàrquings intel·ligents ...
  • Niwa: Empresa que vol contribuir a la democratització de la producció d'hortalisses i altres vegetals. A principis d'aquest any preveu comercialitzar un mini hivernacle que l'usuari pot instal·lar a casa (de la mida d'una maleta gran) i que connectat a Internet permet el cultiu de verdures i hortalisses per a l'autoconsum, sense necessitat de coneixements específics de cultiu i funcionant en qualsevol tipus de clima.

En aquesta edició, a Andalusia han participat 65 empreses.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI