L'empresa Wefish guanya els Premis Emprenedor XXI a la Regió de Múrcia

10/05/2021

L'empresa Wefish, fishing diary and forecast ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a la Regió de Múrcia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgados pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de Enisa. A Múrcia, l'organització dels Premis EmprendedorXXI compta amb el suport de l'Institut de Foment de la Regió de Múrcia.

Wefish, fishing diary and forecast ha desenvolupat una aplicació de pesca esportiva que combina les noves tecnologies amb experiències de pescadors, models estadístics i prediccions meteorològiques perquè els usuaris puguin gaudir més del seu esport. L'aplicació no sols ofereix recomanacions als pescadors sinó que realitza prediccions d'activitat ateses les particularitats de cadascuna de les espècies i indicant als usuaris els millors moments i llocs per sortir a pescar.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. Malgrat la situació excepcional generada per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen. En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat la directora territorial de CaixaBank a Múrcia, Olga García; el CEO d’Enisa, Jose Bayón o la consellera d'Empresa de la CARM, María de la Vall Miguélez, entre altres ponents.

En aquesta edició, a la Regió de Múrcia s'han seleccionat cinc empreses finalistes que també han estat presents en aquest lliurament telemàtic i han presentat els seus projectes:

  • Agrosingularity: empresa dedicada a la producció d'ingredients funcionals enpols, a partir dels minvaments de produccions agrícoles.
  • Biwenger: joc de futbol en línia en el qual els usuaris administren equips amb jugadors de futbol reals per a competir contra altres usuaris i amics virtuals.
  • Nivimu: Dedicada a la gestió dels recursos humans en establiments hostalers des de l'optimització dels processos i el Big Data.
  • Perit Judidial Group: Legaltech que utilitza la seva plataforma tecnològica per donar solució pericial en qualsevol àmbit, amb especial dedicació a pericials complexes que requereixen gran nivell d'experiència i coneixements.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat. A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank. Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats. Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre l’Info

L’Instituto de Fomento de la Región de Murcia és molt més que l'agència de desenvolupament de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia. En tota la seva trajectòria, ha sumat talent i experiència a l'esperit emprenedor dels ciutadans per avançar al costat d'ells en els nous reptes d'un entorn en constant evolució. Amb un equip humà professional altament especialitzat, el seu objecte principal és promoure el desenvolupament econòmic i servir de guia i suport a les empreses i emprenedors en els nous escenaris de globalització i competitivitat.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI