L’empresa Torus guanya l’edició 2014 dels Premis EmprenedorXXI a Galicia

05/06/2014

L’empresa Torus ha guanyat l’edició 2014 dels Premis EmprenedorXXI a Galicia. El premi està impulsat per “la Caixa” i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’ENISA (Empresa Nacional d’Innovació), amb l’objectiu de reconèixer als emprenedors més innovadors d’Espanya. L’entrega del premi ha estat presidida per Marc Benhamou, director territorial de “la Caixa” a Galicia, i Javier Aguilera, director general del IGAPE, entitat que col·labora amb el premi en aquesta comunitat.

Torus desenvolupa i comercialitza un nou protocol de comunicacions substitutiu del IP actual. Aquest sistema possibilita accelerar aplicacions, per exemple en high frequency trading i big data.

Torus ha obtingut un premi en metàl•lic de 5.000 euros i la participació en un curs d’acceleració del negoci a la Universitat de Cambridge, especialment dissenyat per als emprenedors de tot el món, anomenat Ignite Fast Track. A més, durant un any, “la Caixa” li oferirà accés al programa d’acompanyament que impulsa la gestora de capital risc, Caixa Capital Risc, i que dóna suport als emprenedors en la cerca de mercats, sectors i persones que poden ser claus per al desenvolupament de la seva empresa. El programa inclou missions comercials a Silicon Valley, Tel Aviv i Nova York per conèixer de primera mà els principals pols d’innovació a escala mundial, així com activitats de formació i networking. Igualment, els emprenedors participants tenen accés preferent a finançament per empreses en etapes inicials de Caixa Capital Risc i ENISA.

Com a guanyador de la fase autonòmica dels Premis EmprenedorXXI, Torus participarà a la fase nacional, en la que competirà per un premi de 20.000 euros que es donarà a conèixer al mes de novembre, a la gala oficial d’entrega dels Premis EmprenedorXXI.

Com a primera finalista ha estat seleccionada Bialactis, empresa biotecnològica basada en la investigació i producció de probiòtics.

Com a segona finalista ha quedat Monet, companyia d’innovació tecnològica que ofereix als cellers un sistema per ajudar a millorar la qualitat de vi des de la vinya.

Un total de 24 empreses de Galicia s’han presentat el 2014 als Premis EmprenedorXXI, considerat com una de les convocatòries de referència per als projectes d’innovació a Espanya. Aquest any, els premis han arribat a la seva vuitena edició. Des de la seva creació, el 2007, un total de 3.190 empreses de nova creació han participat en la iniciativa. “la Caixa”: suport a las empreses altament innovadores.

Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada per “la Caixa” en col•laboració amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Comerç, a través de l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA) des de l’any 2007. Forma part de les iniciatives de suport a les empreses innovadores amb alt potencial de creixement que porta a terme l’entitat financera i que canalitza, fonamentalment, a través de la seva gestora de capital risc, Caixa Capital Risc.

L’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA) és una societat anònima de capital pública, creada el 1982 i depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, amb la missió de proporcionar a les petites i mitjanes empreses finançament de projectes empresarials que incorporen la innovació i el disseny com a factors estratègics per a la competitivitat de l’economia espanyola.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI