L'empresa Ikan Biotech guanya els Premis EmprenedorXXI a Navarra

25/01/2018

L'empresa Ikan Biotech ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Navarra. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l'objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A la Comunitat Foral també participa com a entitat organitzadora el Govern de Navarra a través del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Navarra (CEIN).

Com a guanyadora, Ikan Biotech ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Ikan Biotech és una empresa que es dedica a la innovació en l’àrea de la biotecnologia.

Manu Ayerdi, vicepresident primer i conseller de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra; Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; Ángel Palazuelos, director d’operacions d’ENISA, i Pilar Irigoien, directora gerent de Sodena i consellera delegada de CEIN, han presidit el lliurament de premis en un acte que ha reunit avui a més d'un centenar de persones al Planetari de Pamplona.

Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, ha volgut reconèixer l'actitud dels emprenedors i ha destacat que "hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats". Díez Fontana ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l'economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

Sobre l’empresa guanyadora

Ikan Biotech, liderada per Roberto Díez Martínez, és una empresa d'innovació en l'àrea de la biotecnologia fundada l'abril de l’any 2015. El seu objectiu de desenvolupar una tecnologia innovadora i d'alt impacte, tant en l'ús de noves tecnologies antimicrobianes com en l'ús d'animals d'experimentació i del peix zebra en particular.

La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit a la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Les empreses finalistes són:

- everSens. Representada per Juan Mari Pérez, és una startup especialitzada en el disseny, desenvolupament tecnològic i fabricació de solucions d'anàlisi de la respiració humana. Ha desenvolupat i patentat una solució disruptiva, anomenada everNOA, per controlar l'asma, amb l'objectiu de millorar el tractament dels pacients.

- FuVeX. Dirigida per Carlos Matilla, té com a missió donar accés a grans empreses i institucions a l'aeronàutica mitjançant drons híbrids avió/multirrotor de funcionament similar al caça Harrier, capaços de substituir helicòpters tripulats en missions complexes com emergències i salvament marítim.

- Be Helpie. Miguel Pueyo lidera aquesta empresa que ha dissenyat una App que uneix l'oci i la solidaritat per als joves alhora que permet a les empreses canalitzar la seva RSC i a les ONG captar fons entre un públic jove.

- Nucaps. Representada per Mariano Oto, és una plataforma de desenvolupament nanotecnològic que ofereix una innovadora tecnologia d'encapsulació de bioactius i probiòtics amb l'objecte de protegir-los i fer-los més eficaços per a la salut.

[caption id="attachment_5331" align="alignnone" width="1024"] En total, 19 empreses de Navarra s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per a stratups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país.[/caption]

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI