L’empresa CounterCraft guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Euskadi - EmprendedorXXI

Una iniciativa de:

logo-dayone

Coatorgat per:

Enisa_Logo

Una iniciativa de:

logo-dayone

Coatorgat per:

logo_enisa

L’empresa CounterCraft guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Euskadi

L’empresa CounterCraft ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a País Basc. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Euskadi, també participa com a entitat organitzadora la SPRI, Agència Basca de Desenvolupament Empresarial.

L’entrega del premi ha estat presidida per Iñigo Urkullu, lehendakari en funcions; Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank al País Basc i Cantàbria; Pedro Granado, director adjunt d’Operacions d’Enisa, i Estíbaliz Hernáez, vice consellera de Tecnologia, Innovació i Competitivitat.

Juan Pedro Badiola ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Badiola ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

CounterCraft, amb seu al centre tecnològic de Miramón, desenvolupa un producte que conjuga les habilitats i tècniques de la contra intel·ligència (CI) clàssica i les adapta al món digital. En concret dissenyen plataformes i desenvolupen tecnologies que permeten als governs i grans empreses realitzar campanyes de contra intel·ligència de forma eficient i senzilla.

La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Els projectes finalistes han estat: Karten Space, una start up aeroespacial centrada en la generació i anàlisi de dades espacials; Meteo for Energy, empresa de serveis meteorològics d’alta precisió i fiabilitat subministrats en temps real mitjançant imatges de càmeres, imatges de satèl·lit i models meteorològics per optimitzar l’operació i generació de les plantes d’energies renovables; SOMAprobes, que desenvolupa agents de contrast per patologies amb difícil diagnòstic i on els mètodes actuals presenten limitacions, i StemTek Therapeutics, companyia bio farmacèutica que pretén traspassar les barreres del descobriment de fàrmacs per atendre necessitats mèdiques no resoltes en càncer per benefici de la societat.

foto_finalistas

Un total de 33 empreses basques s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.