L’empresa BioCurve guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Aragó

25/10/2016

L’empresa BioCurve ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Aragó. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Aragó, també participa com a entitat organitzadora la Fundación Emprender en Aragón.

L’entrega del premi ha estat presidida per Raúl Marqueta, director territorial  de CaixaBank a Aragó i La Rioja, que ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Marqueta ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

BioCurve dissenya i comercialitza calderes de condensació de biomassa úniques al mercat. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

El primer finalista ha estat Exovite, un projecte pioner en l'àmbit de la TeleRHB, EHealth MHealth que promou la innovació tecnològica en les eines i procediments mèdics; el segon finalista ha estat Beonchip, que dissenya, fabrica i comercialitza dispositius plàstics per al cultiu cel·lular en ambients biomimètics; el tercer, Netik360 by Efinetika, una innovadora solució hardware/software de monitorització contínua de consum energètic i producció adaptada a les característiques específiques del sector industrial, i el quart finalista ha estat Decan Sports Equipment, dedicada al disseny i fabricació de grades desmuntables, telescòpiques, cistelles de bàsquet, porteries de futbol, pistes multi esport i altres articles esportius, principalment realitzats amb metall.

foto finalistas

Un total de 22 empreses d’Aragó s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI