Kenmei Technologies, un modern software per a la gestió de xarxes mòbils

01/09/2021

Kenmei Technologies, empresa guanyadora del premi EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana, és la desenvolupadora de ADELE, un modern software que proporciona una solució d'anàlisi i automatització de la gestió de les xarxes mòbils. Avui ens reunim amb Vicent Soler Ruiz, fundador i CEO de la companyia, que ens introduirà més a fons en el món de les xarxes mòbils i en la tecnologia que la seva empresa ha creat.

 

Premis EmprenedorXXI: Com definiries el vostre projecte?

Vicent Soler: La nostra empresa disposa d'un programari desenvolupat nadiuament sobre una arquitectura big data i multi-cloud que implementa una sèrie d'algorismes d'intel·ligència artificial per a analitzar i explotar la gran quantitat de dades heterogènies que existeixen en les xarxes mòbils. D'aquesta manera, els nostres clients, els operadors mòbils, són capaços d'analitzar i gestionar les xarxes d'una forma més eficient.

 

Premis EmprenedorXXI: Com va néixer la idea del vostre projecte?

Vicent Soler: La idea va sorgir a conseqüència d'una tendència que observem en el mercat fa uns anys: la consolidació de dades en un repositori únic de dades en el data lake de l'operador. En observar aquesta tendència vam veure clar la necessitat d'una solució transversal nadiua en big data que analitzés i correlara aquestes dades, per a així poder implementar una multitud de casos d'ús per a la gestió de les xarxes.

 

Premis EmprenedorXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte que penseu us ha fet guanyar aquest premi?

Vicent Soler: Possiblement el valor diferencial de Kenmei per a guanyar aquest premi ha residit principalment en els nostres resultats financers ja que Kenmei, en el seu curt espai de vida, ha pogut convertir una idea original altament tecnològica en una empresa sostenible.

Som una empresa que en poc temps ha estat capaç de generar unes vendes anuals de diversos milions d'euros, en un mercat internacional, amb un producte totalment escalable i amb clients de referència, i tot això sobre un EBITDA positiu. A més, estem en un mercat internacional en expansió que possibilita a Kenmei continuar creixent a un ritme important en els pròxims anys.

 

Premis EmprenedorXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Vicent Soler: Des del punt de vista tecnològic, Kenmei és tot un referent no sols a nivell regional si també a nivell nacional. Treballem amb tecnologia molt avançada, sobretot en el desenvolupament de programari d'intel·ligència artificial sobre big data i cloud, i ho combinem amb una alta experiència sobre les xarxes mòbils, des de 2G a 5G.

De fet, l'empresa és un focus d'atracció de talent per a la nostra regió ja que tenim experts de diverses regions espanyoles i diferents països europeus.

 

Premis EmprenedorXXI: Si poguessis donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Vicent Soler: El sector de les telco és per naturalesa internacional. Sens dubte, un dels primers factors a considerar és que el producte que es desenvolupi estigui pensat per a aquest escenari.

D'altra banda, cal analitzar bé el mercat per a ser capaços d'aportar valor sobre un sector tan competitiu. Això és el més complicat ja que es competeix amb nombroses empreses tecnològiques internacionals.

 

Premis EmprenedorXXI: Què ha suposat per a la teva empresa guanyar el premi EmprenedorXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

Vicent Soler: Guanyar el premi espanyol més prestigiós per a startups suposa un reconeixement de molt de valor tant per a l'empresa com per als fundadors d'aquesta.

Per a l'empresa, ens permet fer-nos visible en l'ecosistema espanyol de startups, amb accés a multitud de col·legues emprenedors. I, a més, també permet fer visible l'empresa a una gran quantitat d'inversors.

Des del punt de vista personal, suposa una grandíssima satisfacció el veure que tot el teu esforç realitzat en els últims anys té un reconeixement d'aquest nivell.

 

Premis EmprendedorXXI: Com ha estat l'experiència de participar en els Premis EmprenedorXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d'aquesta iniciativa? 

Vicent Soler: L'experiència ha estat molt positiva i altament recomanable per als emprenedors. La pròpia presentació de la candidatura al premi ja et fa repensar el típic pla de negoci de l'empresa. Després, de manera que vas avançant en el procés de selecció, et vas donant compte de la importància del premi en veure la gran quantitat d'actors rellevants de l'ecosistema emprenedor que participen en la iniciativa. Finalment, si ganes i accedeixes a la resta d'iniciatives, t'adones de la repercussió del premi per la gran visibilitat del mateix en diferents àmbits.

De fet, l'accés al curs Moonshot thinking for Enterpreneurs i al pitch del Investors’ Day són dos de les iniciatives de més valor de tota la iniciativa.

 

Premis EmprenedorXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Vicent Soler: Som una empresa que està en fase d'expansió, tant a nivell de desenvolupament de producte com de creixement de mercat. Per tant, els principals reptes estan associats a consolidar el nostre producte, amb la captació de talent adequada, i també a expandir-nos a diferents mercats, tots ells en l'àmbit internacional.

 

Coneix més sobre els guanyadors d'aquesta edició dels Premis EmprenedorXXI aquí.

 

Vanessa Palmer, Business Development Manager @ CaixaBank DayOne

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI