Hotelverse, reconeguda com la start-up més innovadora de Balears en els Premis EmprènXXI

13/03/2023

Hotelverse ha estat guardonada com la start-up més innovadora de Balears en els Premis EmprènXXI. Es tracta d’un reconeixement impulsat per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i cootorgado pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de ENISA. A Balears, l’organització d’aquests guardons compta amb el suport de la Fundació Bit i del IDI.

Hotelverse és pionera en la creació de bessons digitals certificats per la API per a hotels allotjant-se en l’e-commerce de la cadena hotelera. L’objectiu d’aquesta start-up és augmentar l’experiència de reserva dels usuaris i combatre la intermediació de les agències de viatges en línia.

Els Premis EmprènXXI van néixer l’any 2007 amb la voluntat d’impulsar i donar suport a les iniciatives emprenedores, contribuir al desenvolupament de joves empreses amb alt potencial i reconèixer l’impacte social, econòmic i mediambiental que aquests negocis generen en el seu territori. Des de la seva creació, el programa ha invertit 7,5 milions d’euros en metàl·lic i en accions d’acompanyament i que han beneficiat a més de 465 empreses. Enguany, que els premis aconsegueixen la seva 16a edició, 27 start-ups de Balears han presentat la seva candidatura, la qual cosa suposa un increment del 35% respecte a l’edició anterior.

Premis en metàl·lic i formació

El guardó obtingut per Adamo Robot inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartida per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Així mateix, també tindran l’oportunitat de participar en el Investors Day EmprendeXXI, una jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l’ecosistema emprenedor i entrarà a formar part de la comunitat AlumniXXI, amb els fundadors de les empreses guanyadores des de l’inici.

L’acte de lliurament, que s’ha celebrat en el Caixaforum Palma en el marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit, ha comptat amb la presència María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears; Gemma Beltrán, directora d’Empreses Tecnològiques - Inversors DayOne; Carmen Cuesta, Directora de Comunicació de ENISA i amb el Director General d’Innovació del Govern dels Illes Balears, Aitor Morras.

Les start-ups més innovadores de Balears

A més de Hotelverse, en l’esdeveniment han estat presents les start-ups finalistes, que han presentat els seus projectes i han estat reconegudes pels organitzadors per la seva contribució a millorar la societat. Aquestes han estat les empreses finalistes a Balears:

  • Roibos Technologies: és un Marketplace de distribució hotelera B2B que permet a hotels i operadors turístics distribuir directament. Es tracta d’una eina que redueix el temps de contractació, incrementa les vendes dels seus usuaris i omet als intermediaris que imposen les seves condicions i redueixen els marges dels hotels.
  • Scoolinary: és una escola en línia de gastronomia amb un extens catàleg de cursos on demand en format vídeo, amb els millors xefs i experts del món. D’aquesta manera, permet formar-se sense barreres de temps, geogràfiques o econòmiques, tant a professionals com foodies.
  • Tryp2post: connecta mitjançant la seva aplicació a milers de influencers amb hotels, amb la finalitat de re-dirigir a l’usuari final a la web sense necessitat d’optar per tercers. D’aquesta manera, es crea un canal directe que aconsegueix que els viatgers reservin en hotels gràcies als serveis i experiències que ofereix l’hoteler i el destí.
  • Mansion Games: és una empresa que produeix nous i immersius videojocs, fusionant el millor de l’artesania digital amb les infinites possibilitats que ofereix la tecnologia: ús del 2D per a il·lustració, del 3D per a innovar en els videojocs i el píxel per a crear els personatges.

Foment de l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

La 16a edició dels Premis EmprènXXI ha rebut un total de 1.135 candidatures procedents d’Espanya i Portugal, la qual cosa representa gairebé un 50% més que l’any anterior. D’aquestes més de 1.100 propostes, l’organització premiarà 19 a nivell territorial: 17 a Espanya (una per comunitat autònoma) i dues a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes).
En paral·lel, també es premiarà a les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals que afronta l’entitat i la societat en general. Les empreses seleccionades obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros i les seves propostes estaran enfocades, concretament, a donar resposta a sis grans desafiaments vinculats al sector financer, les ciutats i pobles sostenibles, la protecció del planeta, la salut, la indústria agroalimentària i el sector del turisme, la restauració i l’oci.

També es lliuraran dos accèssits a l’empresa amb major impacte social i a la innovació més disruptiva.

Així mateix, totes les empreses que s’han presentat als premis tenen accés a sessions formatives en línia de CaixaBank sobre algunes de les principals temàtiques d’interès per a les start-ups. A més, ENISA ofereix als qui participin en aquests premis la possibilitat d’accedir al seu finançament, que està dirigida a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors, Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores Digitals.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar a totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que donen suport al creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una labor de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques. D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació en 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal. A més, compta amb un programa d’innovació oberta per a fer costat a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d’Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes, així com per persones emprenedores. L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 milions d’euros. En 2022 el nombre de préstecs aprovats va ascendir a un total 642 operacions (un 14,6% més que en 2021), per un import de més de 105,5 milions d’euros (13,6% més que en 2021), convertint-se així, en la major inversió anual de la seva història amb un nombre d’aprovacions rècord. Des que ENISA iniciés la concessió de préstecs participatius ha invertit més 1.200 milions d’euros i compta amb més de 8.150 préstecs desemborsats i 7.130 empreses finançades.

Sobre el IDI

El IDI, és una entitat dependent de Vicepresidència i de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern dels Illes Balears. Actua com a agència de desenvolupament regional (ADR), i consegüentment, té com a objectiu promoure el desenvolupament de l’activitat econòmica i empresarial de les lslas Balears, amb criteris de competitivitat, sostenibilitat, reequilibri territorial i sectorial. Posa a la disposició d’emprenedors i empreses, especialment micro, petites i mitjanes empreses, la informació i els mitjans necessaris per a la seva implementació, millorant la la seva gestió i augmentant la seva competitivitat, directament o a través de la coordinació i col·laboració amb altres entitats públiques i privades que persegueixen objectius relacionats.

Sobre Fundació Bit

La Fundació Bit (Balears d’Innovació i Tecnologia) és un organisme dependent de la Consejeria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. La missió de la Fundació Bit és encarregar-se d’executar les estratègies de R+D+I, com a instrument del Govern dels Illes Balears, mitjançant la cerca dedicada a l’anàlisi, desenvolupament i el foment dels noves tecnologies i de l’esperit emprenedor de base tecnològica.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI