HASHWallet i la revolució de la tecnologia Blockchain, de la mà de eSignus

30/09/2021

eSignus, la startup guanyadora del Premi EmprendedorXXI a Canàries ha desenvolupat HASHWallet, un dispositiu innovador en format de targeta de crèdit per a la custòdia de claus privades en xarxes Blockchain. Aquest dispositiu permet la custòdia de claus, autenticació, signatura i realització de transaccions mitjançant biometria de forma totalment segura i simple. El seu CEO, Daniel Hernández Rodríguez, comparteix amb nosaltres els orígens i el procés de desenvolupament d'aquesta empresa tan innovadora. 

 

Premis EmprendedorXXI: Com definiries el vostre projecte?

Daniel Hernández Rodríguez: La tecnologia Blockchain ha revolucionat la manera en la qual podem transaccionar entre persones, empreses i governs. No fa falta confiar en un actor central per a garantir que les transaccions es realitzin, són sistemes a prova de censura i amb una major privacitat. La llibertat implica responsabilitat individual, i això té com a condició implícita l'entendre els riscos als quals estàs exposat.

Tots necessitem una clau pública i una clau privada per a operar en una Blockchain, que representen el nostre usuari i contrasenya. Si perdem la clau privada o algú té accés a ella, hem perdut tot el que teníem en aquesta cartera. No es pot recuperar. La nostra visió és simplificar l'accés i eliminar els riscos en aquesta nova economia, protegint les teves claus, les transaccions que signatures, podent recuperar les teves carteres quan el necessitis i el més important, operant de forma molt fàcil. Per a això hem creat HASHWallet i tota la suite de serveis al seu voltant.

 

Premis EmprendedorXXI: Com va néixer la idea del vostre projecte?

Daniel Hernández Rodríguez: eSignus neix en 2018, però té els seus orígens en anys enrere. En una experiència professional anterior, Jose Ramón Sendra i jo compartim un projecte d'I+D que tenia com a objecte el buscar una solució al frau que existia en la banca en línia i en els mitjans de pagament. Es basava en tecnologia de clau pública/privada i utilitzava el mateix element segur que el DNI electrònic. Quan comencem els contactes comercials, ens vam adonar que el sector bancari no estava molt interessat a solucionar el frau que sofrien els usuaris, ja que, entre altres temes, el frau ja estava cobert per les seves assegurances.

En 2014 en una conferència de mitjans de pagament vaig descobrir Bitcoin i record perfectament res més sortir de la conferència parlar amb Jose Ramón i comentar-li que el que realment havíem dissenyat en el seu moment era un wallet per a una Blockchain.

En aquest moment no sabíem que anava a passar amb Bitcoin i si realment anava a existir un mercat per a hardwallets. A la fi de 2017 amb l'evolució del mercat i la potencialitat d'altres projectes de Blockchain, vam veure clara la necessitat i l'existència d'un mercat on els usuaris eren els responsables de la seva seguretat.

 

Premis EmprendedorXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte i què penseu us ha fet guanyar aquest premi?

Daniel Hernández Rodríguez: eSignus és una empresa que malgrat estar domiciliada a Canàries ha nascut com una empresa global. Tots els nostres proveïdors són internacionals i els nostres clients principalment estan als Estats Units i nord d'Europa.

A més, el projecte no està solament basat en programari, sinó que el nucli inicial del projecte és la fabricació d'un maquinari, que a més té uns reptes tecnològics altíssims, per la miniaturització de tota l'electrònica en un format de targeta de crèdit.

Aquests dos factors, juntament amb el fet d'estar en un sector que és punta de llança tecnològica i que canviarà moltes de les formes en les quals actualment ens relacionem per a intercanviar valor, creiem que han estat factors claus per a guanyar aquest premi.

 

Premis EmprendedorXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Daniel Hernández Rodríguez: Si ja de per si mateix les empreses i les economies s'estan globalitzant cada vegada més, en el nostre sector és una cosa que és innat. Bitcoin va ser l'inici de la tecnologia i amb ella d'un munt de projectes que s'han anat desenvolupant al voltant, sense entendre de fronteres i amb un gran sentit de comunitat.

Per a poder ser referents d'alguna cosa, el primer seria ser referents dins del nostre sector com una solució que aporta valor, soluciona els problemes als quals ens estem enfrontant i la gent està disposada a comprar els nostres productes.

Si arribem a aquest punt, potser a més podríem ser un referent, com a exemple que es pot crear, fabricar i comercialitzar un producte tecnològic global des de Canàries.

 

Premis EmprendedorXXI: Si poguessis donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Daniel Hernández Rodríguez: Com en tots els sectors crec que la clau de gairebé tot està a tenir clar que problema estàs solucionant i tenir l'equip adequat per a executar-lo. L'equip pot anar variant al llarg de la vida de la companyia, però cal tenir en el nucli a les persones adequades per a poder afinar una idea i dur-la a terme.

L'altre consell que els donaria és que pensin des del principi de manera global, tant des de la perspectiva del mercat com del talent.

 

Premis EmprendedorXXI: Què ha suposat per a la teva empresa guanyar el Premi EmprendedorXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

Daniel Hernández Rodríguez: Seguint el símil de les Blockchains, el mecanisme de consens i de generació de confiança en les Startups ve dau pels objectius que vas complint i les referències dels teus clients, i pel reconeixement de l'ecosistema emprenedor a la Startup.

Per a nosaltres és un honor haver estat reconeguts amb aquest premi, que internament motiva a tot l'equip i d'altra banda aixeca interès en col·laboradors i inversors potencials, que volen conèixer més sobre eSignus. 

Com CEO de l'empresa i fundador ha estat un orgull representar a tot el meu equip i que tot l'esforç en la rebotiga de tants mesos es veiés recompensat. Ha estat un al·licient més per a continuar perseverant en tots els reptes que tenim per davant. 

 

Premis EmprendedorXXI: Com ha estat l'experiència de participar en els Premis EmprendedorXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d'aquesta iniciativa?

Daniel Hernández Rodríguez: A nivell personal tant l'experiència del programa a Barcelona com la d'Estònia han estat increïbles. Barcelona t'ajuda a sortir del dia a dia i pensar d'una altra manera en la planificació estratègica de l'empresa, així com compartir experiències amb un munt de Startups a nivell nacional. El viatge a Estònia ha estat un descobriment sobre la importància de l'ecosistema emprenedor, del seu èxit i de la necessitat de pensar des del principi de manera global.

El que més valoro per sobre de tot ha estat el networking i les experiències que empreses, inversors i ponents han compartit al llarg del programa. 

 

Premis EmprendedorXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Daniel Hernández Rodríguez: Una de les activitats importants per a nosaltres és la de la fabricació de maquinari, així que estem impactats de manera directa per la crisi dels components electrònics. Això és una cosa que veníem anticipant des de fa ja bastant temps, però que s'ha anat agreujant en aquests últims mesos de forma molt significativa.

Com tot repte, té els seus aspectes negatius, però també els seus aspectes molt positius. Només els clients que apostin de manera determinant per innovacions en el mercat, podran dur-les a terme i probablement mantindran aquest avantatge competitiu durant bastant temps, ja que els temps de resposta dels seus competidors forçosament s'allargaran.

D'altra banda, aquesta situació ens ha portat a ampliar la nostra visió sobre el mercat i a obrir altres oportunitats, traslladant la nostra tecnologia a maquinari ja existent. 

Seran uns mesos apassionants, on estar molt atents a totes aquests reptes i oportunitats, per a aprofitar-les.

 

En aquesta entrevista, Daniel Hernández Rodríguez, CEO de eSignus, comparteix amb nosaltres detalladament la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI com startup guanyadora d'aquesta 14a edició.

 

 

Coneix més sobre els guanyadors d'aquesta edició dels Premis EmprendedorXXI aquí.

 

Vanessa Palmer, Business Development Manager @ CaixaBank DayOne

 

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI