Fidufoods és la start-up més innovadora del sud de Portugal

11/05/2023

Fidufoods, de Setúbal, ha estat reconeguda com la start-up més innovadora del sud i de les illes de Portugal en la 6a edició dels Premis EmprènXXI (PEXXI). La iniciativa pretén fomentar l’emprenedoria i valorar la feina de les empreses més innovadores i que donin resposta als principals reptes que ha d’afrontar la societat. L’objectiu és accelerar el seu procés de creixement i expansió global. 

Els PEXXI els organitzen el BPI i DayOne, la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i innovadores i els seus inversors, en col·laboració amb l’ANI (Agència Nacional d’Innovació de Portugal). 

Fidufoods és la primera empresa portuguesa dedicada al desenvolupament, a la producció i a la comercialització dels anomenats aliments inclusius. Tots els seus productes són completament lliures dels 14 al·lèrgens principals i de traces, un factor que els distingeix i els permet transmetre seguretat a tots els consumidors, des dels intolerants, fins als multial·lèrgics i les seves famílies, així com als qui decideixen eliminar de la seva dieta els productes d’origen animal, com els vegans i els vegetarians. 

L’empresa rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros, accés a un programa de formació internacional a Silicon Valley i mentoria especialitzada. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc a l’espai Àgora de l’All in One BPI a Lisboa.

Premis per a les millors empreses de cada territori i de cada sector 

Els Premis EmprènXXI van ser promoguts per primera vegada a Espanya fa 16 anys per CaixaBank, a través de DayOne. La iniciativa es va ampliar a Portugal a través de BPI el 2017. La 16a edició global dels Premis EmprènXXI va rebre 1.135 candidatures a nivell ibèric, de les quals 148 eren portugueses: 57 de Lisboa, del sud i de les illes, i 91 del nord i del centre del país. 

Els PEXXI se celebren a Portugal i Espanya de forma paral·lela en el cas de les categories territorials (2 a Portugal i 17 a Espanya), i conjuntament en les categories sectorials (Premis Reptes). 

En l’edició ibèrica, totes les empreses candidates (portugueses i espanyoles) participen en els sis reptes següents: CiudadXXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), ViveXXI (digitalització, nous models de negocis i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), SemillaXXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), PlanetaXXI (sostenibilitat ambiental), SilverXXI (assegurar l’envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia), BancaXXI (un nou model bancari més proper al client). 

Les guanyadores de cadascun d’aquests reptes rebran una dotació econòmica de 20.000 euros. També es concediran dos premis especials de 10.000 euros cadascun. El premi Impacte Social s’atorgarà a l’empresa amb major impacte positiu en la societat, i el premi Deep Tech, a la innovació tecnològica més revolucionària.

A banda dels premis en metàl·lic, tots els guanyadors i un finalista de cada categoria del repte tindran accés a un programa de formació internacional. El programa Moonshot Thinking for Entrepreneurs està especialment dissenyat per a start-ups amb un alt potencial de creixement, i és impartit per ESADE i experts de Silicon Valley. S’hi combinen sessions formatives amb l’experiència de visitar alguns dels principals centres d’innovació del món. 

Premis de referència per a l’ecosistema emprenedor 

Els Premis EmprènXXI (PEXXI) estan dirigits a start-ups joves i innovadores del sector tecnològic. El seu objectiu és impulsar les més valentes i amb millors solucions per respondre als reptes del futur.

Des de la seva creació el 2007, el programa ha atorgat 7,5 milions d’euros en premis, dels quals s’han beneficiat més de 465 empreses. Al llarg de la seva història, hi han participat més de 10.700 start-ups i, en els comitès i jurats, hi han col·laborat més de 3.750 professionals. Amb els Premis EmprènXXI, CaixaBank i BPI volen contribuir al desenvolupament d’empreses joves i innovadores amb un alt potencial de creixement. Gràcies a aquesta trajectòria han esdevingut un premi de referència per a les start-ups

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI