Conveior guanya els Premis Emprenedor XXI a Castella-La Manxa

25/03/2021

L'empresa Conveior ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Castella-La Manxa, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Castella-La Manxa, l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport de la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa.

Conveior es dedica al disseny, fabricació, posada en marxa i servei postvenda de transportadors i sistemes de classificació amb múltiples solucions per adaptar-se a qualsevol repte proposat pel client, basat en l'estandardització dels seus equips. Les línies d'actuació de l'empresa comprèn d'una banda, fabricació de transportadors que inclou bastidors i elements mecànics propis i exclusius; com a sistemes de control, PLC (Programmable Logic Controller) i SCADA en suport al fabricador alemany de controladors industrials Beckhoff. A més, el servei postvenda com a fabricador, amb un servei de manteniment continu i assistència tècnica directa amb un reduït temps de resposta davant incidències.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen. En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat Javier Ibáñez, economista en CaixBank Research, Ferran Adrià, fundador del Bullifoundation, Christian Rodríguez, fundadora de ByHours i Christian Roses, Managing Director de Pirates Village entre altres ponents. Ha estat presidit per Javier Rosell, director general d'Empreses de la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa i Mar Santana, directora comercial de Banca d'Empreses de CaixaBank a la DT Metropolitana.

L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit Castella-La Manxa, on s'han realitzat jornades relacionades amb la innovació, la tecnologia i l'emprenedoria centrada principalment en els reptes del sector hoteler, restauració, turisme i oci.

En aquesta edició, a Castella-La Manxa també han estat presents en aquest lliurament telemàtic les finalistes i han presentat els seus projectes:

  • Advanced Ignition S.L: es dedica a la fabricació de reactors de recerca Pulsotrón per a venda a laboratoris a curt termini. La seva missió és reduir a zero les emissions de CO₂ del planeta i generar en les comunitats autònomes on s'instal·lin 1,3 milions de llocs de treball a mitjà termini, 185 bilions d'euros de negoci, reduir un 80% el cost del kilowatio hora i reactivar un percentatge important de la indústria d'Europa. Es podrà usar aviat en mobilitat elèctrica, drassanes, substitució de nuclears obsoletes, vaixells, dessalació, indústria, recàrrega i generació d'energia.
  • Bodega las Calzada: es dedica a la recuperació de vinyes velles, elaboració de vins, restaurant KM0, enoturisme pròxim, recuperació d'elaboracions oblidades, exportació i la venda en línia. Tenen per objectiu recuperar i preservar el patrimoni vitivinícola amb varietats ancestrals de Castella-la Manxa. Tots els vins són ecològics i s'elaboren en tenalles de fang; un valor diferencial. L'activitat es desenvolupa en una localitat de menys de 300 habitants, on la despoblació és una característica principal d'aquest poble.
  • Solar World Stain: està dedicada al disseny, construcció, operació i manteniment de plantes fotovoltaiques i Autoconsum solar. Permet el creixement de la implantació d'aquesta energia neta, renovable, que aposta per una sostenibilitat del medi ambient generant energia a un cost baix. L'objectiu és portar-la cada vegada més a les llars particulars, a més de grans empreses que ja el tenen implantat, amb la creació de plantes fotovoltaiques, que donin subministrament a grups de població.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat. A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank. Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats. Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa

El Govern de Castella-La Manxa ofereix als participants, així com a totes les empreses de la regió, el suport de l'Executiu a través d'eines com el ‘Plan Adelante 2020-2023’, que recull entre els seus eixos estratègics la innovació i l'impuls a l'emprenedoria, per promoure i facilitar l'inici de l'activitat emprenedora a través de l'autoocupació i la creació d'empreses, així com la seva consolidació en el temps. Una estratègia integral d'acompanyament empresarial que ofereix suport a la inversió i la internacionalització, a més de posar a la disposició de les empreses vies de finançament per a la millora del seu negoci. A més, en el marc de la Llei de Projectes Prioritaris, també s'han posat a la disposició del teixit econòmic les unitats d'acompanyament empresarial, que ofereixen un assessorament integral als projectes empresarials per al seu desenvolupament a Castella-La Manxa.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI