Coneix el Repte SilverXXI: Assegurar l'envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia

24/11/2021

En aquesta nova edició dels Premis EmprendedorXXI organitzats per CaixaBank i cootorgados al costat de Enisa a Espanya i Banc BPI a Portugal, proposem sis reptes per a les startups amb capacitat d'oferir resposta els mateixos. En cada repte s'atorgarà un premi de 25.000€ a l'empresa guanyadora, un total de sis per cadascuna d'aquestes categories: BancaXXI, CiudadXXI, PlanetaXXI, SemillaXXI, SilverXXI i ViveXXI. A més, la guanyadora i una finalista accediran al programa de formació internacional “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”, visibilitat per al seu projecte en mitjans i esdeveniments, i l'accés a l'ecosistema inversor a través del Investors Day EmprendedorXXI, entre altres.

En l'entrada d'avui expliquem el repte SilverXXI, dirigit a les startups que busquen solucions que assegurin l'envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia.

L'esperança de vida està augmentant a tot el món. En molts països, els nens que neixen avui esperen viure 20 anys més que els que van néixer fa no més de 50 anys. L'augment de l'esperança de vida ens dóna l'oportunitat, no sols de repensar com passar la vellesa, sinó també de repensar com es desenvoluparà tota la nostra vida. Però hem de tenir clar que la gamma d'oportunitats per a prolongar la vida dependrà de l'estat de la nostra salut.

Les noves tecnologies en les cures i atenció de les persones majors, especialment les que es troben en un estat dependent, són fonamentals perquè puguin obtenir ajuda en les seves pròpies llars. A més de l'atenció remota, la telemedicina o la medicina mòbil (e-health i la medicina mòbil respectivament), també cal parlar d'un ecosistema de productes de nova tecnologia que pot millorar la qualitat de vida de les persones majors i els cuidadors.

Per exemple, aquest és el cas de les polsera amb geolocalització GPS, que a més et permet mesurar el teu pols, realitzar una trucada de veu o emetre un avís d'emergència. Aquests wearables s'utilitzen juntament amb altres instruments relacionats amb IoT (Internet de les coses), com les etiquetes intel·ligents que permeten monitorar les activitats en la llar sense violar la privacitat.

Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte SilverXXI?

Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:

  • Agetech
  • Ciències de la vida
  • e-Health
  • Mobilitat reduïda
  • Turisme sènior
  • Sports
  • Medical devices
  • Fitness, entre otros

En la passada edició dels Premis EmprendedorXXI, l'empresa Tucuvi va ser la guanyadora del repte BienestarXXI. Aquesta startup madrilenya és un cuidador virtual que garanteix la continuïtat assistencial en la llar de les persones majors i pacients crònics a través de trucades de telèfon automàtiques i personalitzades realitzades per un assistent virtual, escalant la capacitat de les cures. 

Si tens una solució per al repte SilverXXI, participa en la 15a edició dels Premis EmprendedorXXI!

A més, si presentes la teva candidatura als Premis EmprendedorXXI, podràs participar també en el DayOne Open Innovation Program, on trobaràs el Repte Sèniors: que busca solucions sobre l'envelliment actiu i la lluita contra la fragilitat.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI