Coneix el Repte CiudadXXI. Les noves ciutats: més sostenibles, segures, connectades i adaptades

18/11/2021

En aquesta nova edició dels Premis EmprendedorXXI organitzats per CaixaBank i cootorgados al costat de Enisa a Espanya i Banc BPI a Portugal, proposem sis reptes per a les startups amb capacitat d'oferir resposta els mateixos. En cada repte s'atorgarà un premi de 25.000€ a l'empresa guanyadora, un total de sis per cadascuna d'aquestes categories: BancaXXI, CiudadXXI, PlanetaXXI, SemillaXXI, SilverXXI i ViveXXI. A més, la guanyadora i una finalista accediran al programa de formació internacional “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”, visibilitat per al seu projecte en mitjans i esdeveniments, i l'accés a l'ecosistema inversor a través del Investors Day EmprendedorXXI, entre altres.

En l'entrada d'avui expliquem el repte CiudadXXI, que va destinat a aquelles empreses amb propostes de valor amb focus en com fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles (Climate Change, Green Energy, Smart Mobility, Healthy Air), segures (Ciberseguretat, Traffic Free), connectades (Dades, mobilitat, IOT, Smart Buildings) i amb mobilitat adaptada.

Un dels majors desafiaments als quals ens enfrontem actualment és brindar respostes sostenibles i intel·ligents al creixement exponencial de les ciutats. Avui dia, el 55% dels habitants del planeta, aproximadament 4.200 milions de persones, viuen en ciutats i centres urbans. Segons dades de Nacions Unides, per al 2050, aquesta xifra aconseguirà gairebé el 70% de la població total. L'amenaça del canvi climàtic i la necessitat d'energia seran la clau per a la gestió de les ciutats, encara que només representin el 3% de la superfície terrestre.

Un altre front en el qual es necessiten accions és el sector de la construcció. Hem de ser capaços d'aconseguir habitatges i edificis lliures de carboni, cosa que significa que la calefacció, la il·luminació i la refrigeració han d'adaptar-se als nous models de construcció. Per a això cal promoure i donar suport al desenvolupament d'edificis i infraestructura eficients, el disseny de tecnologia innovadora, utilitzar energies renovables i adaptar-se al clima i les condicions locals. 

Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte CiudadXXI?

Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:

  • Cleantech
  • Energy
  • Proptech
  • Mobility
  • Cibersecurity
  • Connectivity & Data, entre altres

En la passada edició dels Premis EmprendedorXXI, l'empresa Shotl va ser la guanyadora del repte CiudadXXI. Es tracta d'un programari per a implementar i operar serveis de transport a la demanda, combinant tecnologia, coneixement i suport tècnic.

Descobreix més sobre Shotl i la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI en aquesta entrevista:

Si tens una solució per al repte CiudadXXI, participa en la 15a edició dels Premis EmprendedorXXI!

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI