17a edició Premis EmprènXXI

Convocatòria oberta per a la nova edició dels Premis EmprènXXI.

Apunta't-hi! 

Què són els Premis EmprènXXI?

Són l’impuls que necessita la teva empresa, perquè et permetrà créixer i assolir les teves metes. Volem premiar el talent i la capacitat d’oferir resposta als reptes del demà, per això busquem start-ups potents com la teva i les ajudem a imaginar i somiar un món millor.

Els Premis EmprènXXI són una iniciativa impulsada per CaixaBank a través de DayOne, i estan co-atorgats amb Enisa a Espanya i amb Banco BPI a Portugal.

Qui hi pot participar?

Els Premis EmprènXXI estan dirigits a empreses de base tecnològica i digital d’Espanya i Portugal que destaquen per la seva capacitat d’innovació i el seu alt potencial de creixement. Volem que la teva empresa sigui part del canvi futur, per això quan presentes la teva candidatura competeixes en 3 categories de premis. Vols saber si la teva start-up compleix els requisits establerts?

Categories dels Premis

Cada vegada ets més a prop d’aconseguir l’impuls que necessita el teu projecte. Perquè a més de la visibilitat, reconeixement i accés a contactes de referència, les empreses guanyadores obtenen premis en metàl·lic i accions d’acompanyament en algun dels principals hubs d’innovació del món. La teva start-up pot ser una de les 35 guanyadores!

1

Premi Regional

Atorgat a la millor empresa de cada territori, independentment del sector. Competeixen totes les candidates d’Espanya i Portugal en funció del domicili social o fiscal. En inscriure’s, els participants entren automàticament en aquesta categoria.

2

Premi especial Accèsit

Es lliuraran dos Accèssits especials: el premi Sostenibilitat, a l’empresa més sostenible en base als criteris ESG (ambientals, socials i de governança corporativa), i el premi Deeptech, a la innovació tecnològica més disruptiva. Totes les candidatures opten a aconseguir aquests accèssits, i les avaluen experts de cada àmbit.

3

Premi Reptes EmprènXXI

Necessitem solucions avui per als reptes del demà, que ens desafien a imaginar un món millor, més sostenible i respectuós amb totes les formes de vida. Hem de somiar en gran i esforçar-nos al màxim cada dia, per superar aquests reptes que ens ofereix el futur.

Premis atorgats a les empreses amb més potencial per resoldre els desafiaments plantejats en cadascun dels reptes proposats. En inscriure’s, els participants escullen en quin desafiament volen participar amb la seva candidatura entre un total de 12 opcions.

Els reptes de la 17a edició són els següents:

EL PLANETA DEL DEMÀ

EL PLANETA DEL DEMÀ

Solucions que ajudin a la conservació del planeta i els recursos naturals.

EL BENESTAR DEL DEMÀ

EL BENESTAR DEL DEMÀ

Projectes per al benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties.

EL TALENT DEL DEMÀ

EL TALENT DEL DEMÀ

Desenvolupant el talent i el treball del demà per a un món en constant transformació.

LAS CIUTATS DEL DEMÀ

LAS CIUTATS DEL DEMÀ

Propostes de valor perquè les ciutats i els pobles siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada.

L'ECONOMIA DEL DEMÀ

L'ECONOMIA DEL DEMÀ

L’impuls de la transformació digital de les empreses mitjançant la innovació i la tecnologia.

EL LLEURE DEL DEMÀ

EL LLEURE DEL DEMÀ

Transformar l’experiència de les persones durant les activitats que realitzen en el seu temps lliure, com ara viatges, gastronomia i oci.

El teu talent té premi:

DOTACIÓ
ECONÒMICA

PROGRAMA DE
FORMACIÓ
INTERNACIONAL

SUPORTS A LA
INNOVACIÓ

COMUNITAT ALUMNIXXI
INVESTORS DAY EMPRÈNXXI

DAYONE OPEN
INNOVATION
PROGRAM

Calendari de la 17a edició

Segueix aquesta edició única dels Premis EmprènXXI i estigues atent a cada una de les fases.

Convocatòria oberta

26 d’octubre - 12 de desembre

Evaluació de projectes

12 de desembre - 30 de gener

Jurat i entrega de premis (categoria Regional)

Febrer - Maig

Jurat i entrega de premis (categoria Reptes)

Maig - Juny

Formació internacional

Juliol

Referents
4Tomorrow

Als Premis EmprènXXI reconeixem emprenedors capaços de convertir-se en un futur en referents del seu sector. Com els nostres 4 referents, que avui són emprenedors que inspiren les noves ments que canviaran el món del demà.

Marc Coloma

CEO d'Heura. Guanyador autonòmic de Catalunya i sectorial AgroFood PEXXI19

Saber més

Juan Rubio

CEO de Genially. Guanyador sectorial Negocis Digitals PEXXI17

Saber més

Beatriz Magro

CEO de Komvida. Guanyadora autonòmica d’Extremadura PEXXI19

Saber més

Diogo Correia

COO de Luggit. Guanyador autonòmic de Portugal Nord i Centre PEXXI22

Saber més

Els Premis amb més trajectòria

Fa 17 anys, vam crear aquest impuls per ajudar les persones innovadores a assolir els seus somnis, donant oportunitats per igual a tots els territoris. Fins ara, hem donat suport a més de 495 empreses en el seu creixement gràcies als Premis EmprènXXI.

17

edicions

+ 8,3 M€

premis

+ 495

empreses guanyadores

Difon
Premis EmprènXXI

Difon Premis EmprènXXI

Ens ajudes a aconseguir que més empreses innovadores puguin optar als Premis EmprènXXI i convertir-se en els nous referents de l’ecosistema en el futur? Accedeix des del botó per a descarregar el material de la nostra campanya i col·laborar amb la seva difusió. I també pots recomanar-nos start-ups!

Descarregar kit
Guanyadors d'edicions anteriors

Guanyadors d'edicions anteriors

Vols saber quines start-ups s’han fet amb el guardó a l’empresa més innovadora i amb el major potencial de creixement de cada territori i les millors solucions per als reptes plantejats?

Conèixer-los

Els Premis EmprènXXI en primera persona

Sara Toledano CEO DE SYCAI MEDICAL
GUANYADORA CATALUNYA PEXXI22

A més dels contactes i la repercussió que generen els Premis EmprènXXI, els esdeveniments i els programes formatius, així com la comunitat que es crea amb els guanyadors, ajuda molt a acompanyar els emprenedors i ens ensenya a consolidar la nostra visió i a pensar estratègicament per guiar la companyia.

Fermín Carmona COFUNDADOR I CEO D'HOTELVERSE
GUANYADOR BALEARS i VIVEXXI PEXXI22

Per a Hotelverse ser reconeguts amb el Premi EmprènXXI és tot un impuls per continuar marcant un abans i un després a la indústria. Estem molt orgullosos de rebre aquest premi que reconeix la nostra proposta de valor amb unes fortes perspectives de creixement.

Maria Fernanda Gonzalez CEO & FOUNDER DE FREGATA SPACE
GUANYADORA CATALUNYA I PLANETAXXI PEXXI21

Considero que els Premis EmprènXXI són un excel·lent exemple de competitivitat sana, on es premia el talent i l'esforç, on les eleccions dels jurats són transparents i on no hi ha interessos ni ideologies. Em sento molt honrada d'haver participat i bestiar perquè el premi encaixa perfectament amb els nostres valors com a companyia. El premi és una validació important del nostre projecte.

Andreu Climent CEO DE CORIFY CARE
GUANYADOR MADRID I SILVERXXI PEXXI21

Guanyar el Premi EmprènXXI ha estat una experiència molt enriquidora a tots els nivells ja que Corify es troba en una fase més avançada, gràcies a la qual ha pogut participar i explotar al màxim les oportunitats que aquest premi ofereix. Des de la preparació del qüestionari, els suports en la preparació dels pitch i les diferents presentacions han suposat una aprenentatge per a tot l'equip. I el més important la formació Moonshot ha estat un revulsiu per a escalar fins al següent nivell.

Sónia Ferreira CEO DE BESTHEALTH4U
GUANYADORA NORTE E CENTRO PEXXI20

Aquest premi va donar visibilitat a BestHealth4U, potenciant els contactes amb el mercat, tant per al negoci, amb potencials clients i inversors, com també per a les col·laboracions, amb institucions d’R+D i hospitals. Com a fundadora i CEO, la meva visibilitat i credibilitat davant de les institucions i els inversors va augmentar, a més de la meva nominació a diversos premis.

Carlos Uraga CEO & CO-FOUNDER DE NANTEK
GUANYADOR D'IMPACT TECH PEXXI19

L’experiència dels Premis EmprènXXI ha estat gratificant i completa. Ens hem nodrit molt entre emprenedors, ja que som perfils que no acostumem a estar junts. I, a més, hem tingut l’oportunitat de conèixer molt bé l’ecosistema d’Estònia, el país amb més Unicornis per capita.

María González CEO & CO-FOUNDER DE TUCUVI
GUANYADORA MADRID I BENESTARXXI PEXXI20

Destacaria dos aspectes d’haver participat als EmprènXXI. D’una banda, compartir temps amb altres emprenedors sempre és molt enriquidor. I d’altra banda, poder conèixer de primera mà com està evolucionant l’emprenedoria en altres països. La immersió a Estònia, un país bastant més digitalitzat que Espanya, em va donar una altra visió de com fer les coses i plantejar el llarg termini.

Miguel Silva-Constenla CEO & CO-FOUNDER D'ALLREAD MACHINE LEARNING TECHNOLOGIES
GUANYADOR CATALUNYA i DEEPTECHXXI PEXXI20

El que més valoro dels Premis EmprènXXI és l’enorme visibilitat que ens dona davant d’inversors, organismes públics i clients. Ha suposat moltíssima visibilitat a nivell estatal i una validació que el que fem a AllRead té un recorregut real de futur.

dayOne és el servei de CaixaBank creat per a donar suport, desenvolupar i acompanyar totes aquelles empreses joves, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global, que duen a terme activitats de valor afegit i es financen amb fons propis.

A més a més, coneix els informes i publicacions sobre l'ecosistema emprenedor publicats per DayOne a Observatori DayOne.

Media

Accedeix a tots els continguts (ponències, taules rodones, entrevistes) dels DayOne Innovation Summit i els actes de lliurament territorials dels Premis EmprènXXI:

Entrevistes guanyadors 16a edició

DayOne Innovation Summits 16a edició

Vídeos destacats 16a edició

@EmprendeXXI_ 07/12/2023 17:09

🔙 La semana pasada parte del equipo de @CaixaBank #DayOne y #PremiosEmprendeXXI asistió a la Gala de @EndeavorSpain, un evento que congregó a más de 150 emprendedores. ¡Enhorabuena a todo el equipo de Endeavor por la excelente jornada!💫 piped.video/k1Y2zVuavZw?si=R6vU…

@EmprendeXXI_ 07/12/2023 12:55

🏆¿Todavía no has completado la inscripción para participar en la 17ª edición de #PremiosEmprendeXXI? ¡Échale un vistazo a todos los detalles y apúntate aquí antes del 12 de diciembre!➡ goo.su/HneMS

@EmprendeXXI_ 07/12/2023 10:18

En el mundo de las startups, un buen plan financiero es como un mapa en una jungla. 🗺️💼 Descubre en el blog de #DayOne por qué es crucial para tu éxito. 💰✨goo.su/PzDY1zc #Startups #FinanzasInteligentes

@EmprendeXXI_ 06/12/2023 13:25

🚀Conocemos más detalles sobre el proyecto de @komvidakombucha de la mano de Beatriz Magro, una de sus fundadoras desde el blog de #DayOne 👉goo.su/5pP7YmX @enisa

@EmprendeXXI_ 06/12/2023 11:15

¡Nuevo capítulo del podcast #PremiosEmprendeXXI en #Spotify!🙌 🎙️¿Cuáles son los retos actuales de la atracción de talento? Paula Sancho (#FINAVES), @Jordi_SimoC (@NuweIo); @patiponga, (#Servethepeople) y Rui Stoffel Fernandes (@BusUp_es) nos lo cuentan ▶️n9.cl/tsbzr

@EmprendeXXI_ 05/12/2023 17:18

¿Todavía no has completado la inscripción para participar en la 17ª edición de #PremiosEmprendeXXI? ¡Échale un vistazo a todos los detalles y apúntate aquí ➡ goo.su/HneMS

@EmprendeXXI_ 05/12/2023 13:03

🔙Así fue la apertura de la nueva oficina de @caixabank #DayOne en Barcelona. ✨ Os contamos todos los detalles desde el blog 👇dayonecaixabank.es/te-presen…

@EmprendeXXI_ 05/12/2023 10:03

Te contamos desde el blog de #DayOne todos los detalles del encuentro entre @caixabank y @GironaNext con el ecosistema emprendedor en #Girona para debatir sobre innovación en #AgriFoodTech. ¡No te lo pierdas! ➡️goo.su/ziUM

@EmprendeXXI_ 04/12/2023 15:54

👉De la mano de @Alex_Ferreiro (@caixabank #DayOne) conocemos más detalles sobre #StartupGalicia y la trayectoria emprendedora de su presidente Óscar de Miguel @omiguel en esta entrevista desde el blog de 👉#DayOne goo.su/HdoOX

@EmprendeXXI_ 04/12/2023 13:30

🗣️¡Atención emprendedores! ¿Te gustaría conocer el @MIT la cuna de la innovación? 💥 Los #PremiosEmprendeXXI con el programa de formación “Moonshot Thinking te llevan a #Boston 👉emprendedorxxi.es @enisa
Seguir @EmprendeXXI_

Preguntes freqüents

Com es trien als guanyadors?

En una primera fase es revisa la elegibilitat de les candidatures. Les candidatures que no compleixen bases o que no has presentat la documentació requerida queden descartades del procés.

A continuació, totes les candidatures són puntuades. Tots els avaluadors disposen d’unes taules d’avaluació que especifiquen els criteris a avaluar i les puntuacions a assignar en funció dels mateixos. Les candidatures són revisades per diversos avaluadors. Una vegada les candidatures han estat avaluades es generen rànquings per categoria de reptes i territoris que són enviats als diferents òrgans de selecció.

Cada premi té un procés de selecció independent. Això implica que se celebren 50 comitès tècnics i jurats per seleccionar els 35 guanyadors regionals, i guanyadors i finalistes dels reptes i Accèssits. En aquesta fase es requereix la presentació i defensa presencial de la candidatura davant el comitè o jurat ja sigui de forma presencial o virtual.

Qui forma els jurats?

Els diferents Comitès Tècnics i els jurats estan integrats per membres de l'ecosistema de la innovació: inversors (fons de capital de risc i business angels), emprenedors d'èxit, empresaris de prestigi, antics guanyadors dels premis, representants d'universitats i escoles de negocis, acceleradores, entitats organitzadores i col·laboradores en els diferents territoris, i representants de les entitats atorgants.

Quan es coneixen les empreses guanyadores?

Les empreses guanyadores es fan públiques en els actes de lliurament que tindran lloc com a part de la jornada DayOne Innovation Summit. Entre els mesos de febrer i maig de 2024 se celebren els summits i actes de lliurament regionals. L'acte de tancament on té lloc el lliurament de la fase de reptes es realitzarà durant el mes de maig o juny 2024. Totes les dates seran publicades en la web dels Premis EmprènXXI.

Els Premis cobreixen altres despeses?

Els desplaçaments d’un representant de les empreses que resultin finalistes de la fase de reptes EmprènXXI i siguin convocades als comitès i jurats a la ciutat on tingui lloc el procés de selecció de la categoria de reptes són a càrrec de l’organització. La resta de desplaçaments, o qualsevol altre cost, associats als premis regionals va a càrrec dels participants.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI