Rithmi guanya els Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana

25/05/2020

L’empresa Rithmi ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A la Comunitat Valenciana, també participen com a entitats col·laboradores l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de València (CEEI València) i Lanzadera/Marina d’Empreses.

Rithmi és la pionera del Computational Predictive Care. Creadora d’un monitor intel·ligent de la salut del cor amb detecció de fibril·lació auricular en temps real per a la prevenció de l’ictus. D’una banda, és un dispositiu wearable capaç de detectar arrítmies en temps real gràcies a la tecnologia que incorpora; i de l’altra, és una plataforma cloud a la qual es poden connectar altres fabricants de wearables i utilitzar el seu algoritme únic amb contracte de llicència d’ús.  

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament en algun dels principals hubs d’innovació del món. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l’activitat emprenedora, i reconeixent la important labor que duen a terme.

En aquesta ocasió, l’acte de lliurament s’ha fet de forma telemàtica, en una sessió en què han participat Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana; José Bayón, conseller delegat d’Enisa; Ana Luján, directora de DayOne València, i Eloi Gómez, CEO de Jeff. A més, tant el guanyador com els finalistes també hi han estat presents i han presentat els seus projectes. En aquesta edició, a la Comunitat Valenciana han participat 91 empreses.

Les finalistes, a més de Rithmi, han estat:

  • Airhopping: té la missió de fer que la gent viatgi més. Actualment això ho fan a través d’un cercador de vols que és l’únic al món que permet afegir destinacions gratuïtes al viatge que l’usuari tenia pensat inicialment.
  • Electric Molo: és el primer servei de mobilitat per subscripció a Europa. Neix com a motosharing 100 % valencià amb el propòsit d’oferir un servei de mobilitat multimodal i paquetitzat accessible des d’una sola APP.
  • NEXT Electric Motors: creen motos elèctriques per a accelerar la transició cap a la mobilitat urbana sostenible. Les seves motos elèctriques són molt adients per a moure’s per ciutat tant per a particulars com per a empreses. La seva NEXTNX1 és una moto elèctrica amb una de les millors relacions qualitat/preu/autonomia del mercat.
  • Zeus Smart Visual Data: companyia especialitzada en dashboards (quadres de comandament) molt visuals i totalment personalitzats, s’ha posicionat en molt poc temps com a empresa líder en la visualització i monitorització de dades. Amb eines analítiques “emocionals” les companyies poden veure en temps real la seva activitat, el que està passant a la seva organització, en grans pantalles o videowalls passant així del Big Data al Smart Visual Data.

Per escollir el guanyador de la Comunitat Valenciana, el jurat, integrat per representants de CaixaBank, Enisa, IVACE, CEEI València i Lanzadera, entre altres agents de l’ecosistema emprenedor valencià, s’ha reunit virtualment per prendre aquesta decisió. A més de decidir l’empresa guardonada en aquesta comunitat, el jurat també ha hagut d’utilitzar els recursos tecnològics per deliberar les millors empreses de Madrid, Extremadura, Castella i Lleó i Portugal.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Banca Privada MicroBank VidaCaixa AgroBank CaixaBank Negocios CaixaBank Séniors Payments and Consumer CaixaBank Empresas CaixaBank Empresas CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI