Numat Medtech guanya els Premis EmprenedorXXI a les Balears

11/02/2020

L'empresa Numat Medtech ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Balears, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Balears, també hi participa com a entitat organitzadora la Fundació Bit i el IDI.

Numat Medtech és una biotecnològica dedicada al desenvolupament de biomaterials innovadors i tractament de superfície per a dispositius anatòmics com implants dentals, pròtesi ortopèdiques i dispositius per al farcit, reconstrucció i regeneració de l'os.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El guardó s'ha lliurat dins de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria DayOne Innovation Summit, un programa creat per CaixaBank DayOne que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Balears. Juan Pedro Yllanes, vicepresident  del Govern i Conseller de Transició Energètica i Sectors Productius; Isabel Castro, consellera d'Administracions Públiques i Modernització;  Oriol Rueda Masip, director comercial de Banca Retail de CaixaBank a Balears, i Álvaro de Frutos, d'ENISA, han presidit l'entrega del premi i han reconegut l'actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors. En aquesta edició, a Balears han participat 16 empreses. Les finalistes han estat Flip Food, Hotel Break y Modosmart.

Jornada DayOne Innovation Summit a Baleares

A la jornada DayOne Innovation Summit, celebrada a CaixaForum Palma, l'entitat ha reunit més de 120 persones. Durant la jornada, s'han celebrat tallers, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts com Benigno Lacort, CEO de Senior Economy Forum, Santi Yáñez de Securitas Direct, Manuel Marina d'Idoven, Eduardo Martínez Gil de Mintsait, Sonia Vivas, regidora de justícia social, feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma i Rafael Serrano de Brevent, entre d'altres, han explicat les noves tendències i peculiaritats del sector Sènior.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros. A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank). A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track. Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses. Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI