L'empresa Ficosterra guanya els Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó

22/03/2019

L'empresa Ficosterra ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través Enisa. A Castella i Lleó, també participa com a entitat organitzadora l'Institut per a la Competitivitat Empresarial (ICE), ens adscrit a la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació , tecnologia i emprenedoria 'DayOne Innovation Summit', un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Castella i León.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Pilar de l'Olmo, consellera d'Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó; Marc Benhamou, director territorial de CaixaBank a Castella i Lleó i Astúries, i José Bayon, conseller delegat d'ENISA, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l'actitud dels emprendedores. Ficosterra es dedica a elaborar biofertilitzants i agronutrientes a força de algues i microorganismes per al seu ús en agricultura, tant ecològica com convencional. Els finalistes han estat:

  • Aquacorp: Desenvolupa solucions tecnològiques innovadores, dirigides a resoldre necessitats relacionades amb els ecosistemes fluvials.
  • Fundeen: Plataforma de crowdfunding que permet als ciutadans d'Espanya invertir en projectes mediambientalment sostenibles i rebre beneficis de les seves inversions. Alhora, els projectes aconsegueixen finançament sense haver de recórrer a les fórmules de finançament tradicionals.
  • Hilo Verde Innovación: Desenvolupa tecnologia que ajuda a cultivadors i gestors de superfícies verdes a estalviar costos i millorar la producció i la qualitat. Ofereix un sistema integral de reg intel·ligent automàtic que decideix i aplica per si mateix la quantitat justa d'aigua que necessita la planta, a més d'aportar informació objectiva per al control del cultiu.
  • Limmat Group: Es dedica a proveir noves solucions tecnològiques 4.0 i productes innovadors per a maximitzar l'eficiència en l'operació i manteniment d'infraestructures.

En aquesta edició, han participat 21 empreses de Castella i Lleó.

DayOne Innovation Summit a Castella i Lleó

En la jornada DayOne Innovation Summit, celebrada al Centre de Solucions Empresarials de la Junta en Rierol de l'Encomana (Valladolid), l'entitat ha reunit més de 150 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats de la comunitats.

Els finalistes dels Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó han participat en una taula rodona sobre els reptes de crear i fer créixer empreses innovadores en aquesta comunitat. Durant la jornada, també s'ha presentat l'estudi "Start-up monitor Iberia", amb les conclusions sobre el perfil de les empreses early stage a Espanya i Portugal realitzat per CaixaBank i IESE. Per altra banda, Karel Escobar (Startupxplore) ha fet una anàlisi de l'evolució de les diferents opcions que tenen els emprenedors quan comencen amb el seu projecte, factors a tenir en compte i quan buscar aquestes alternatives.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI