L’empresa Discubre guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Balears

10/10/2016

L’empresa Discubre ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Balears. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Balears, també participen com a entitats organitzadores la Vicepresidència i Conselleria de Innovació, Investigació i Turisme, a través de la Fundació Bit, i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través del IDI.

L’entrega del premi ha estat presidida per Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a Balears, que ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Costa ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”. Discubre ajuda a les persones, famílies i col·lectius amb necessitats de productes i serveis vinculats a la discapacitat o diversitat funcional a trobar solucions en un únic espai.

La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

El primer finalista seleccionat ha estat PETER Diving, que ha patentat internacionalment un sistema de busseig que subministra aire des de la superfície a diversos bussejadors de forma simultània.

El segon finalista ha estat Ice Wave (Rife Network), que explota gelateries innovadores en la composició, elaboració i presentació de gelats, així com altres productes complementaris, per poder crear un model de negoci sòlid i rentable per poder franquiciar-ho.

foto_finalistas

Un total de 12 empreses de Balears s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses.

En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI. Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI