L'empresa Cifra Educación guanya els Premis Emprenedor XXI a Cantàbria

05/03/2019

L'empresa Cifra Educació, desenvolupadora de programari i especialitzada en en el sector educatiu, ha guanyat els Premis Emprenedor XXI a Cantàbria, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cor- atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Cantàbria, també ha particiado com a entitat organitzadora SODERCAN.
 
El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria 'DayOne Innovation Summit', un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Cantabria.
 
El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Un acte en què han estat presents Miguel Ángel Revilla, President del Govern de Cantàbria, i Rosa Eva Díaz Tezanos, vicepresidenta del Govern de Cantàbria; Dorleta Ugarte, directora de Banca d'Empreses de CaixaBank a Cantàbria i País Basc; Jordi Garcia, director d'Operacions d'ENISA; i Iciar Amorrortu, directora general de SODERCAN.
 
Precisament, Miguel Ángel Revilla i Dorleta Ugarte han estat els encarregats de lliurar a Cifra Educación el diploma que els acredita com a guanyadors dels Premis Emprenedor XXI de Cantàbria. Una empresa on el negoci rau en la comercialització d'una plataforma digital de gestió integral de centres d'ensenyament i en les aplicacions disponibles per a professors, pares i alumnes. I és que, tal com han pogut explicar els responsables de Cifra Educación, aquesta empresa càntabra ha detectat que algunes de les interfícies utilitzades per centres educatius tenen mancances que obliguen als centres a haver de buscar altres eines. Des de Cifra Educación proposen una plataforma que ajudi i agilitzi els processos pedagògics i administratius dels centres educatius.
 
A part dels guanyadors, hi ha hagut quatre finalistes que han posat molt difícil la decisió al jurat. Aquatic sweeper, que s'encarrega de la fabricació de sistemes de neteja fons autònoms i intel·ligents per a grans superfícies com llacunes esportives, estanys, fonts o grans piscines; BinaryBox Studios, especialitzats en desenvolupament de videojocs i realitat virtual, podent simular mons virtuals interactius previsualitzant diferents escenaris en multitud d'indústries; Investalga Ahti, empresa que treballa en el món de la biotecnologia blava i l'objectiu és el desenvolupament i comercialització d'extractes naturals procedents d'algues marines; i ITC, dedicats a l'acústica i que ofereix un servei integral des del disseny previ de les solucions, l'execució material del condicionament acústic i validació dels resultats finals obtenidos.
 
DayOne Innovation Summit a Cantàbria
 
A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Universitat Europea atlàntica de Santander, l'entitat ha reunit més d'un centenar de persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts com Jesús Torres, conseller delegat de Torsa Capital; Jordi Garcia, director d'Operacions d'ENISA; Julia Prats, Directora d'Emprenedoria d'IESE; o el mateix Paco Ortiz, que a més de fer de presentador, ha donat una xerrada sobre la 'exitocina', motivant a tots els joves i alumnes de la Universitat Europea de l'Atlàntic que s'han acostat a la jornada i als que els ha fet una crida per seguir sent optimistes i seguir entusiasmats pels seus proyectos.
 
Abans de l'inici dels Premis Emprenedor XXI, també hi ha hagut espai per al networking, on hi ha hagut espai per al networking sectorial i on els finalistes dels Premis Emprenedor XXI han pogut explicar de primera mà a tots els presents i d'una manera distesa, els seus projectes.
Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI