Idoven guanya els Premis EmprenedorXXI a Madrid

25/05/2020

L’empresa Idoven ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Madrid, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Madrid, també participen com a entitats col·laboradores Cámara de Madrid i Fundación para el Conocimiento madri+d.

Idoven és una start-up pionera en e-Health que ha desenvolupat un assistent per al diagnòstic de les arrítmies cardíaques a nivell mundial per a prevenir greus problemes entre els que hi ha els infarts i la mort sobtada. Per a fer-ho, combina l’anàlisi de dades al núvol basada en algoritmes d’intel·ligència artificial amb l’ús de tecnologia mèdica wearable.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament en algun dels principals hubs d’innovació del món. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l’activitat emprenedora, i reconeixent la important labor que duen a terme.

En aquesta ocasió, l’acte de lliurament s’ha fet forma telemàtica, en una sessió en què han participat per part d’Enisa Raül Blanco, secretari general d’Indústria i Pime, i el seu conseller delegat, José Bayón; Rafael Herrador, director territorial Centre de CaixaBank, i Javier Torremocha, cofundador de Kibo Ventures. A més, tant el guanyador com els finalistes també hi han estat presents i han presentat els seus projectes.

En aquesta edició, Madrid ha registrat un nou rècord de candidatures, ja que hi han participat 194 empreses. Les finalistes han estat:

  • Homyhub: ha desenvolupat una solució que converteix el mòbil en un comandament de garatge intel·ligent que permet obrir, saber qui entra i gestionar l’accés personalitzat i immediat a través de comandaments virtuals.
  • Narrativa AI: és propietària d’una tecnologia que integra fonts de dades, genera automàticament notícies en temps real i les distribueix als mitjans per a la seva autopublicació. Actualment genera gairebé 1.000.000 de continguts al mes per a multitud d’agències de notícies, mitjans nacionals i internacionals.
  • Sepiia 2080: desenvolupa i dissenya peces de vestir amb materials tecnològics que aporten confort a l’usuari, requereixen molt poca cura i redueixen de manera dràstica l’empremta de carboni. La indústria tèxtil actualment és la més contaminant del món, ja que genera a l’any 60.000 tones de carboni, més que tots els cotxes junts.
  • RatedPower: ha creat un programari d’accés web per a l’estudi, dimensionament i optimització de plantes solars fotovoltaiques a gran escala i que n’ha millorat notablement la rendibilitat.
  • Star Robotics: dissenya, desenvolupa i comercialitza robots mòbils terrestres especialment dissenyats per al sector de la seguretat. Els seus robots lleugers poden dur a terme tasques que, pel seu caràcter o les condicions en què es duen a terme, són potencialment arriscades per als operadors. A més de suposar una millora en les condicions laborals també aconsegueix que les empreses millorin la productivitat dels seus processos.

Per escollir el guanyador de Madrid, el jurat, integrat per representants de CaixaBank, Enisa, Cámara Madrid i Fundación para el Conocimiento madri+d, entre altres agents de l’ecosistema emprenedor madrileny, s’ha reunit virtualment per prendre aquesta decisió.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Banca Privada MicroBank VidaCaixa AgroBank CaixaBank Negocios CaixaBank Séniors Payments and Consumer CaixaBank Empresas CaixaBank Empresas CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI