IdoniaHealth guanya els Premis Emprenedor XXI a Balears

23/03/2021

L'empresa IdoniaHealth ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Balears, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Balears, l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport de l’IDI i de la Fundació BIT.

IdoniaHealth es dedica a facilitar l'accessibilitat a proves d'imatge mèdica i la seva visualització per part de professionals i pacients.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen.

En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears i Eduardo Zúñiga, Director General d'Innovació del Govern dels Illes Balears i Jordi García, director d'operacions i estratègies d’ENISA entre altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit PlanetaXXI, on s'han realitzat jornades relacionades amb la sostenibilitat mediambiental i el futur d'un planeta millor per a les joves generacions. En aquesta edició, a Balears han participat 18 empreses.

Les finalistes també han estat presents en aquest lliurament telemàtic i han presentat els seus projectes:

  • Apprentium
  • es
  • Mansión Games
  • Modosmart SL

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat. A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank. Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats. Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre l’IDI

L’IDI, és una entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. Actua com a agència de desenvolupament regional (ADR), i consegüentment, té com objectiu promoure el desenvolupament de l'activitat econòmica i empresarial de les llles Balears, amb criteris de competitivitat, sostenibilitat, reequilibri territorial i sectorial. Posa a la disposició d'emprenedors i empreses, especialment micro, petites i mitjanes empreses, la informació i els mitjans necessaris per a la seva implementació, millorant la seva gestió i augmentant la seva competitivitat, directament o a través de la coordinació i col·laboració amb altres entitats públiques i privades que persegueixen objectius relacionats.

Sobre Fundació BIT

La Fundació Bit (Balears d’Innovació i Tecnologia) és un organisme dependent de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. La missió de la Fundació Bit és encarregar-se d'executar les estratègies de R+D+I, com a instrument del Govern de les Illes Balears, mitjançant la cerca dedicada a l'anàlisi, desenvolupament i el foment de les noves tecnologies i de l'esperit emprenedor de base tecnològica.

Partners Grup CaixaBank
Imagin
Banca Privada
MicroBank
VidaCaixa
AgroBank
CaixaBank Negocios
Caixank Séniors
Payments and Consumer
CaixaBanca Empresas
CaixaBanca Empresas
Organitzadors territorials / Col·laboradors

Premis EmprenedorXXI | Caixa Emprendedor XXI