Heura (Foods for Tomorrow) guanya els Premis EmprenedorXXI a Catalunya

26/02/2020

Heura (Foods for Tomorrow) ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Catalunya, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Catalunya, els Premis EmprenedorXXI s'organitzen amb la col·laboració d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l'agència de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Tech City, associació privada sense ànim de lucre que representa més de 1.000 empreses digitals i tecnològiques de Barcelona.

Heura (Foods for Tomorrow) crea productes carnis amb ingredients 100% vegetals, amb textures fibroses i carnoses. L’empresa, allotjada en una de les incubadores de Barcelona Activa, té com a objectiu fer front als problemes de l'actual sistema alimentari, oferint proteïnes amb un impacte positiu al món a través d'aliments sostenibles, nutritius i deliciosos. Actualment els seus productes estan disponibles en més de 2.000 punts de venda i estan presents en 6 països.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El guardó s'ha lliurat en el marc de la Tech Spirit Barcelona, una iniciativa que ha sorgit de la reacció espontània de la comunitat emprenedora de Barcelona. Ana Díez Fontana, directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank; Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i María Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona, han presidit l'entrega del premi i han reconegut l'actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors. Per part seva, Jordi García, director d’Operacions i Estratègia d'ENISA, ha clausurat l'acte. En aquesta edició, a Catalunya han participat  186 empreses.

Les empreses finalistes han estat:

  • Able Human Motion: ha desenvolupat un exoesquelet per a facilita la rehabilitació de les persones amb lesions medul·lars. Spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) centrada en el desenvolupament d'innovadors sistemes d'assistència robòtica per millorar la mobilitat i la independència de persones amb lesions medul·lars.
  • Bytelab Solutions: desenvolupa i comercialitza una plataforma (Nextmol) per al disseny de nous materials i molècules en la indústria química. Nextmol proporciona eines de simulació atomística i d'anàlisi de dades per accelerar el desenvolupament de nous materials i químics.
  • Filmarket Hub: primer mercat online per a llargmetratges i sèries en fase de desenvolupament. Connecta projectes amb productors, televisions, plataformes OTT, agents de vendes i distribuïdors. Una plataforma que ja compta amb més de 20.000 usuaris de tot Europa i Llatinoamèrica.
  • Reby Rides: dissenya, fabrica i distribueix vehicles d'ús compartit. Reby ofereix un producte segur, durador i 100% reciclable. Reby actua com a agent complementari al transport públic. A més, col·labora amb institucions com la UPC, amb qui ja s'han desenvolupat dues eines pioneres per al mercat per tal de garantir l'aparcament correcte en la via pública o limitar la velocitat del vehicle en funció de la localització GPS.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros. A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank). A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track. Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses. Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Banca Privada MicroBank VidaCaixa AgroBank CaixaBank Negocios CaixaBank Séniors Payments and Consumer CaixaBank Empresas CaixaBank Empresas CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI